香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 娛樂新聞 » 遊戲不公
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

遊戲不公
大台直播節目《超強一分鐘》由主持有森美、錢嘉樂同草蜢,同電視前面觀眾玩遊戲,觀眾登入TVB fun App嘅《超強選擇1分鐘》版面,每晚有2至3條問題,每條問題輸入答案,會喺答啱晒嘅人當中抽出10人,呢10個人有機會各得一萬元,不過,播出以嚟蝦碌百出!
噚晚有讀者向本報爆料,原來節目第三集,主持人錢嘉樂問到第二條答案「你認為以下三位藝人在滑水梯競賽的名次是甚麼?請由第一至第三名依次序排列」嗰陣,唔小心晒出第二條題目嘅答案,「CBA」三個英名字喺螢幕前清楚可見,難怪參加人數有成158420人,得到1000分人數有成145524人,一班主持人懵然不知,仲話有好多觀眾答啱咗,好厲害!呢個真係「超強蝦碌1分鐘」!
網民「高登天后瓊姐」亦喺facebook討論,寫道:「無線直播遊戲節目超強選擇一分鐘,繼死server後再出事!剛播出第三集,第二條遊戲為森美等人於日前預先錄播,而現場主持人錢嘉樂等為廠景直播公布錄影遊戲的結果,卻不慎露出遊戲答案,有網民聯絡本頁指遊戲不公。」
不足惜
分享 分享 讚好人數:0查看名單

tbb出名是是但但

回應 #2 格格gelgel

hihi格周格格公主姐
不足惜

回應  格格gelgel
    hihi格周格格公主姐
但願人長久 發表於 23-07-2015 08:15 PM 原文
你唔好學DT,909咁叫我啦,佢地倆個比我

回應 #4 格格gelgel

你睇清楚先,who am i,还拖格格燒叉燒,
不足惜

你睇清楚先,who am i,还拖格格燒叉燒,
但願人長久 發表於 23-07-2015 08:30 PM 原文
你係唔係叫蛋蛋?

回應 #6 格格gelgel

錯,再繼續
不足惜

回應 #6 格格gelgel

但願人長久,上一句係咩呀
不足惜

錯,再繼續
但願人長久 發表於 23-07-2015 09:40 PM 原文
909,其實1早覺得似,但唔同咗邨

但願人長久,上一句係咩呀
但願人長久 發表於 23-07-2015 09:41 PM 原文
同時出貼,慢咗你少少添 本帖最後由 格格gelgel 於 2015-07-23 21:43:53 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖