香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 可能要搬..今曰一睇,,,,嘩~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

可能要搬..今曰一睇,,,,嘩~~
一睇...D套房....最小4千2....大好小以經去到五千2
跟住在去睇下個D所謂洋房...有電梯...@.@  6千8...
個面積其實佢同我講有二百幾面積....
但我覺得...分分鐘仲細過D套房...叫做多過廚房
我覺得仲細過我呀哥間一人公屋

佢最尾仲要同我講..6千8好平...一係7千中以上....
我明以家租貴...但....太貴啦掛

睇完之後...扮左選舉下...跟住同老公講..暫時打消搬屋...

同埋真心覺得公屋大過私人樓"通常"
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/
分享 分享 讚好人數:1查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

無辦法, 香港咩都好,最難就係住啦! 如有–個穩定安樂窩, 做咩事都順的.
G1248XXX擴3, 2010年1月收藍咭, 2014年7月市轉擴3, 2014年10月派到水泉澳,超低層

兩年前大圍啲劏房已經要5000蚊一百呎。。。
知足常樂,感欣認識一班好好既左鄰右里。。

兩年前大圍啲劏房已經要5000蚊一百呎。。。
kidd32hk 發表於 2015-03-09 03:12:04 原文

其實我本身都係住緊套房....大約一百都係...
只係冇諗過加得咁勁D價錢....
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

其實我本身都係住緊套房....大約一百都係...
只係冇諗過加得咁勁D價錢....
debbyfung1015 發表於 2015-03-09 04:08:58 原文

依家啲業主都係劏客。。仲吾趁呢兩年收多啲。。。
如果兩公婆住的話可以搵村屋。。
雖然隔攝啲。。但起碼安全啲。。
有小朋友的話真係辛苦啲都係租一個單位。。
搵食艱難。。。。希望你都快啲上岸。。。

依家啲業主都係劏客。。仲吾趁呢兩年收多啲。。。
如果兩公婆住的話可以搵村屋。。
雖然隔攝啲。。...
kidd32hk 發表於 2015-03-09 04:18:46 原文

劏得好痴線真係......村屋我都住過三年...但太多昆蟲朋友仔....手咁大GE蜘蛛...
同埋佢電個到我試過一期比成二千幾蚊....所以先搬左去套房住左一年多....
但最近上面有D"流"水...攪到有D位發左毛...唯有清潔多D啦以家....
其實今日經過咪問下...上埋去睇下...點知D價錢咁樣...
問左業主話會維修下....希望好D啦...
跟住我同我老公係到講...第日上公屋應該會覺得...嘩~~原來公屋都好大下...

劏得好痴線真係......村屋我都住過三年...但太多昆蟲朋友仔....手咁大GE蜘蛛...
同埋佢電個到我試過一期比...
debbyfung1015 發表於 2015-03-09 04:26:37 原文

係丫。。。依家租緊私樓個實用面積都係公屋既二人單位面積一樣大。。。
所以遲下入伙既一房三人單位已經好感欣。。。
估計你應該都就快上岸。。
最多捱一年多。。。有無心水?排緊擴展定市區?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

係丫。。。依家租緊私樓個實用面積都係公屋既二人單位面積一樣大。。。
所以遲下入伙既一房三人單位已經好...
kidd32hk 發表於 2015-03-09 04:31:41 原文

排緊鄘展呀....希望到時排到2-3人.....

開心每一秒,快樂每一天,如意每一年,健康到永遠﹗
珍惜現在所有的,放下不能擁有的,不要計較你沒有的!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖