香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪南邨 » 請問公屋的大木門可以更換嗎?仲有厠所門和厨房門?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...27
支持鍵盤翻頁

請問公屋的大木門可以更換嗎?仲有厠所門和厨房門?
仲有如掉,你咪叫CF掉呢?
XYZ
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你都幾矛盾,一邊話冇錢裝修,問政府有冇資助,一邊問離開香港,可否俾親戚看幾個月,再問入住時入息超左點算,而家又問公屋的大木門可否更換。公屋大門系防火門,大拿拿幾千銀,你恩恤安置,唔系因為特別原因要離開現在居所又冇錢自己出去租樓,政府先批恩恤安置咩?你問得越多,人地會更加質疑你有冇恩恤安置既必要

你都幾矛盾,一邊話冇錢裝修,問政府有冇資助,一邊問離開香港,可否俾親戚看幾個月,再問入住時入息超左點...
23044 發表於 2014-12-04 16:50:07 原文

我只係日後每個月PLAN做一樣野...
咁我工作需要出TRIP,OF COURSE要問定...知多些,唔矛盾.初時我怕有左生活費,當然超過一點,而家房署解答了我...
再講,大木門真的壞壞地...
做了咁耐無SO而要交稅的市民,政府都無福利比過我地,而家問下姐,唔洗死喎...
XYZ

你都幾矛盾,一邊話冇錢裝修,問政府有冇資助,一邊問離開香港,可否俾親戚看幾個月,再問入住時入息超左點...
23044 發表於 2014-12-04 16:50:07 原文

再講,我的入息比過社署同房署,有哂証明,無得詭架...我未想坐牢...
XYZ

大門一定唔郁得
分享 分享 讚好人數:1查看名單

仲有而家大把借貸可以借,好多都係借錢裝修啦,我唔信無人借過錢囉...
大拿拿攞大筆錢出黎裝修咪仲富有啦...
XYZ

大門一定唔郁得
ac563464 發表於 2014-12-04 17:01:13 原文

明白,可油左去嗎?因花哂同爛左些...
XYZ

回應 #7 wing司

屋入面可轉色, 出面唔得
分享 分享 讚好人數:1查看名單

出面只可油番同一顏色

虛假資料...你的公屋申請已被取消! 請幫幫忙!!        輪候編配        2014-12-02 11:39
                 如我係你,唔報,即除消份保單...將錢話還錢..
你睇下你系人地post點樣教人逃避資產審查先啦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...27
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖