香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 龍逸邨 » 有冇人半夜聽到波子聲呢?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

有冇人半夜聽到波子聲呢?
今個月13號半夜2點左右,聽到天花板有聲,似係一個球打落地,打打打打再停下的聲音,一直都5點都會耐唔耐聽到,好嘈,訓得唔好,直到尋晚12點至2點左右,又再聽到似係一堆珠倒落地的聲音,有時又有球的東西打落地又再停下的聲音

今日問了鄰居,10室鄰居話都有聽到唔止一次同樣聲音,但12室鄰居就話從冇聽過
已向管理員投訴,真得很嘈  半夜玩甚麼呀
有冇人都一樣聽到呀??本帖最後由 貓婷 於 2014-09-28 00:04:47 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

分享 分享 讚好人數:3查看名單

信靈異定科學解釋好呢?我都會久不久聽到樓上有波子同滾球聲,都係喺晚上2:00過後,但我肯定樓上有一班年青人租住了,所以冇諗其他,只覺得係佢哋唔知喺度玩咩,但真係太夜同好煩擾!但係咁夜又唔想為這些微細聲音投訴!不過你可嘗試求助保安了解一吓上面嗰家人夜晚有冇製造這些聲音?
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

會唔會係熱脹冷縮D鋼筋伸縮嘅聲音

好得人驚

我以前租住那間屋樓上半夜也多次發出滾球的聲音,當時沒想太多可能樓上養了狗在玩波波
市4no.1215xxx-1218xxx,
16-5-2017

回應 #3 cattycheng

當然信科學解釋 ! 根本任何樓宇包括私樓都會發生,很平常的。
尤其是新落成樓宇特別會多聽到 !
我邨入伙時經常聽到,初初都以為樓上做野,原來唔係。
後來才明白科學問題 , 住耐左就會越來越少,甚至完全冇。

Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>
分享 分享 讚好人數:1查看名單

hico 發表於 2014-09-28 00:25:45 原文

2012-11收號碼 G131XXXX , 擴3(買到彩興苑,已取消公屋資格)
2017年9月15日揀左彩興苑 B座,非常感恩!

有。已經把聲音錄底
http://cyclub.happyhongkong.com/ ... id=60048&highlight=波子本帖最後由 c7 於 2014-09-29 13:40:08 編輯

我昨晚到聽到窗外,滴滴聲

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖