香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 秀茂坪南邨 » kw_sir報價->裝修->入伙喇~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...21
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

kw_sir報價->裝修->入伙喇~
20" 拋光磚
原裝腳線磚
廁所6"圓型抽氣扇
泥頭費
ici油
間兩房砂磚
浮雕門兩套
廚房上下櫃曲加油壓較麻石面
扶手雲石
吸咀
電制位
一年保養
共$4xxxx

朋友, 親戚報既價$35000-$40000
街外$5萬幾(不過可能靚d)
一分錢就一分貨, 睇個人需求

煤氣公司$9000(月供)
煮食爐, 恆溫熱水爐, 抽油煙機

有些電器親戚送
仲有傢俬, 窗簾未買, 現時諗緊......

希望料同手工, 都好喇, 祈求事事順利, 效果出來好
分享 分享 讚好人數:3查看名單

朋友, 親戚報既價$35000-$40000
街外$5萬幾(不過可能靚d)
一分錢一分貨...
kw_sir 發表於 2009-9-8 10:16

以上價錢都合理, 你有沒有睇過實辦 ??
另外你包幾多 ... 電制位 ???
你不做摌底批灰 ???
浴屏 ???

甘你系折佐個舊廚櫃再做新 ???
只加上面吊柜+ 再加門+加長 ????

什麼叫 浮雕門
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我都想知多點,因為我要就快收樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

感謝分享

以上價錢都合理, 你有沒有睇過實辦 ??
另外你包幾多 ... 電制位 ???
你不做摌底批灰 ???
浴屏 ???

甘你系折佐個舊廚櫃再做新 ???
只加上面吊柜+ 再加門+加長 ????

什麼叫 浮雕門 ...
wunbb 發表於 8/9/2009 13:18

有睇過實辨, 不過感覺手工麻麻咁, 唔知到時整出來會點
5個電制
不用了, 本身都批左
廁所全部唔做, 因收得太貴, 要成$一萬, 我自己出去旺角做

拆原有, 重新做
上下櫃連曲

焗漆有坑紋門

我都想知多點,因為我要就快收樓
kehl-001 發表於 8/9/2009 17:08

我都知你就快收樓......

有睇過實辨, 不過感覺手工麻麻咁, 唔知到時整出來會點
5個電制
不用了, 本身都批左
廁所全部唔做, 因收得太貴, 要成$一萬, 我自己出去旺角做

拆原有, 重新做
上下櫃連曲

焗漆有坑紋門 ...
kw_sir 發表於 2009-9-8 20:52

加油呀, 好快有靚屋住架喇 ~~

加油呀, 好快有靚屋住架喇 ~~
laamlaam1010 發表於 8/9/2009 20:58

多謝先~
但係有d驚呀, 唔知出來效果點, 希望順順利利

多謝先~
但係有d驚呀, 唔知出來效果點, 希望順順利利
kw_sir 發表於 2009-9-8 21:18

KW 祝你裝修入伙萬事順利~~期待你既裝修相

衰衰咁

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...21
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖