香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 您害怕死亡嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

您害怕死亡嗎?

您知道死亡是什麼嗎?人死後會去哪? 或許您從沒想過 , 或許您不敢去想? 真的有輪迴嗎? 好人上天堂?壞人下地獄? 就是那麼簡單?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

做咩要討論呢個話題?

活得不耐煩?

死亡是什麼?邊個可以答你?不過我相信如果經過生離死別的人,會更加體會到生命既寶貴,更加會愛惜生命,因為生命是脆弱和短暫的~~~

廢話.誰想死!

原帖由 VickYeung 於 2009-8-11 04:59 發表

您知道死亡是什麼嗎?人死後會去哪? 或許您從沒想過 , 或許您不敢去想? 真的有輪迴嗎? 好人上天堂?壞人下地獄? 就是那麼簡單?

我諗等你家姐死左先報夢話你知死亡是什麼啦?係天堂亦或落地獄啦,變豬亦或變狗~~~

原帖由 maggie 於 2009-8-11 13:37 發表
做咩要討論呢個話題?...

因為每個人都要面對

原帖由 maggie 於 2009-8-11 18:19 發表
我諗等你家姐死左先報夢話你知死亡是什麼啦?係天堂亦或落地獄啦,變豬亦或變狗~~~

可惜我可能早過你

原帖由 VickYeung 於 2009-8-11 18:23 發表

可惜我可能早過你

一定唔會,我係家姐

原帖由 VickYeung 於 2009-8-11 04:59 發表

你呢個問題,我以前曾經諗過想過,搞到自己好唔開心.人似終都會有一次死亡,只差在幾時走,何必仲要諗呢,其實應該好好去享受每一天,先致不會浪費在世既生命,所以依加我已經再冇諗唸個問題

人死如燈滅,人生如梦
人,是痛苦的來, 死也是痛苦的去, 過程是一種苦

信耶穌的,心中感平安

死後回天家

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖