香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 答咗等於无答
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13
支持鍵盤翻頁

答咗等於无答
刚刚打去27122712
查询自已果组号码1267—1268
究竟要多久才配房,房署小姐回覆还有伍仟多号码才配,
最高市2現在配房号码是1263000,
CYCLUB情报最新号码12645,究竟谁真谁假?
我地呢组会员,保守估计,起码要多等五至六个月,
先可尝试第一旧骨,急於上楼的会员,可能等到气绝身亡!
天啊!请给我们一条生路!本帖最後由 lomeion 於 2014-06-27 13:04:27 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

想問其他會員,如果我呢組号碼,
現在轉擴展,會否立即配房?
若轉還要見多次主任嗎?

房署點會咁跟no.答你...
怕左有投訴

想問其他會員,如果我呢組号碼,
現在轉擴展,會否立即配房?
若轉還要見多次主任嗎?
lomeion 發表於 27/06/2014 13:00 原文

你吾寫no.?
會員點解答

回應 #1 lomeion

究竟要多久才配房,房署小姐回覆还有伍仟多号码才配

你唔好話係房署小姐,應該話係接線小姐.....因為呢班接線小姐都係外判公司請返嚟的,你無論問咩佢都係答唔到實質嘅答案比你,都係照住本指引嚟回覆市民的問題,有時仲會誤導申請人,等同廢的一樣
G1205
終於有公屋了-德朗!

房署点会咁跟no.答你...
怕左有投诉
chan328 发表於 2014-06-27 13:04:07 原文

職員問我的号碼,話仲有5xxx到配房,
職員好有禮貌回覆,自已減一減差额,
跟最高配房号碼相若,即是保守估計
要多等六個月起碼!
心情很灰爆!

回应  lomeion
    究竟要多久才配房,房署小姐回覆还有伍仟多号码才配
你唔好话係房署小姐,应该话係...
annie-lo 发表於 2014-06-27 13:08:55 原文

究竟真實,係唔使5仟幾個No,
如按CYCLUB 計,實際3仟至4仟個No 是嗎?

仲要5-6個月...灰爆....
熱線d人,只會答d你係房署網見到既野...

如果我地呢個no轉去擴展,會即刻派,因為擴展好似去到1269~
市2~~德朗是我家~

職員問我的号碼,話仲有5xxx到配房,
職員好有禮貌回覆,自已減一減差额,
跟最高配房号碼相若,即是保守...
lomeion 發表於 27/06/2014 13:09 原文

咁你有冇問5xxx個配房.係米包括2.3.4.5.6人.擴展,市區,新界.離島全部申請人.一人吾計

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖