香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上2期 / 2房單位 --已完工啦 !!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 ac_ling 於 2009-7-27 12:11 發表

你唔整廚櫃個d嗎?你會改d咩呀?
你細房點間呀?用磚定板呀?加幾錢呀?
你total大約幾錢呀?
另,你有冇裝浴屏?toilet個玻璃鏡會唔會換個大d既呀?如有,幾錢呀?
我未裝呀,因為裝修個間報價太貴了.....唉! ...

廚櫃折佐, 做上下廚櫃, 不過比出面做, 因為裝修報價太貴,
當然裝修做好的, 因為可以做石桌面, 襟用的 .

都要 50000 左右 , 細房用磚  (木都同價 ) . 會裝浴屏 , 創發 個 1800 都 ok 啦 !

( 但我大房只裝門口, 不再間2間 )
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 wunbb 於 27-7-2009 13:04 發表

廚櫃折佐, 做上下廚櫃, 不過比出面做, 因為裝修報價太貴,
當然裝修做好的, 因為可以做石桌面, 襟用的 .

都要 50000 左右 , 細房用磚  (木都同價 ) . 會裝浴屏 , 創發 個 1800 都 ok 啦 !

( 但我大房只裝門口,  ...

創發浴屏報3000...
所以我冇做到~
你搵邊間呀?

原帖由 ac_ling 於 2009-7-27 14:02 發表

創發浴屏報3000...
所以我冇做到~
你搵邊間呀?

佢有 2 種 浴屏  $ 3000/ $1800
你可要 $ 1800. 個款.

如果吾系 你出旺角 - 都有
有的 1800-2000, 比較好都要 2500 左右 .( 包裝) .

原帖由 wunbb 於 2009-7-25 23:22 發表
幾經辛苦 ! 終於卜搥開始裝修啦 !!  
不過開始佐幾日, 都系好似   ac-ling  個度開始咁, 只系摌佐的的牆 .........
希望跟著的會快的. 不過我都做的大圍野 .....摌牆批灰油油,
間細房 / 大房加門/ 舖磚 ...

wunbb, 由舊年開始喺呢度不停收料, 應該準備聰足, 希望做出黎效果會唔錯啦, 祝開工大吉+順利

原帖由 盈富街坊 於 2009-7-27 15:41 發表

wunbb, 由舊年開始喺呢度不停收料, 應該準備聰足, 希望做出黎效果會唔錯啦, 祝開工大吉+順利

我都系甘希望, 因為我隻蝦子時時話我甘早收料系沒有用,
如果到時吾好, 有排比佢唱  
真系吃力不討好.

原帖由 wunbb 於 2009-7-27 16:07 發表

我都系甘希望, 因為我隻蝦子時時話我甘早收料系沒有用,
如果到時吾好, 有排比佢唱  
真系吃力不討好.

千其唔好灰心, 有付出一定有收穫嘅 ~~~
做左資料搜集一定好 d 架喎 ,
到時做好咪可以係佢面前認屎認x 囉,

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-27 21:58 發表

千其唔好灰心, 有付出一定有收穫嘅 ~~~
做左資料搜集一定好 d 架喎 ,
到時做好咪可以係佢面前認屎認x 囉,
   ...

我都系甘望

回應 17# wunbb 的帖子
昨晚上牛上 , 見師傅剷牆只系一部份, 佢佢詁已完成,
但我見有訐多白色好少灰色 , 好依只系剷油多的 , 但佢詁灰 已食死,
是剷不到,但我見其他綱友個的剷好多, ...............真系...吾通同佢較嗎 !!!!

還有客廳幅牆有塊鐵片, 都不知點解, 吾剷牆都吾發現多塊鐵.

原帖由 wunbb 於 2009-7-28 11:28 發表
昨晚上牛上 , 見師傅剷牆只系一部份, 佢佢詁已完成,
但我見有訐多白色好少灰色 , 好依只系剷油多的 , 但佢詁灰 已食死,
是剷不到,但我見其他綱友個的剷好多, ...............真系...吾通同佢較嗎 !!!!

還有客廳幅 ...

我唔見有鐵片喎, 有無影相呀 ???

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-28 21:02 發表

我唔見有鐵片喎, 有無影相呀 ???

沒有呀 ! 下次去睇下系吾系到,
另外可吾 pm  抽油煙機 的 modle no. 及 介錢 .   thanks

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖