香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上一睡房(裝修開工喇)>>>10 Aug 09 更新
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...36
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

牛上一睡房(裝修開工喇)>>>10 Aug 09 更新
其實仲未諗好個鞋櫃放邊
大家比 d 意見丫 .....

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

好正喎~~不過係低左一d,,,,

細房會唔會要偷位入去呢,,,

廁所真係好大,,,洗衣機放埋入去可以減輕廚房壓力
分享 分享 讚好人數:1查看名單

在LCD TV 和 大 門之間可否做組合櫃連"鞋櫃"
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 ericceng 於 2009-7-9 21:11 發表
在LCD TV 和 大 門之間可否做組合櫃連"鞋櫃"

我都有咁諗, 靠牆果邊個櫃高身 d , 大約兩尺闊, 6-7 尺高
靠門果邊 3 尺闊地櫃 , 放個 32' lcd tv 都 ok

回應 1# laamlaam1010 的帖子
其實如果單位細, 想多的空間 ,
不如用摺桌, 可以慳位的 .

原帖由 gary 於 2009-7-9 21:04 發表
好正喎~~不過係低左一d,,,,

細房會唔會要偷位入去呢,,,

廁所真係好大,,,洗衣機放埋入去可以減輕廚房壓力

低 層d 都無所謂, 最近派 key 嘅 3 條村當中我最鍾意牛上
近奶奶, 近學校 , 近公司 , 咩都值啦 .........

因為要放浴缸, 個廁所無咩位淨
我仲要裝浴室寶, 樓底又矮左
再放埋洗衣機, 入去就要上廁板架喇

原帖由 wunbb 於 2009-7-9 21:22 發表
其實如果單位細, 想多的空間 ,
不如用摺桌, 可以慳位的 .

我家老爺 (我老公) 最喜歡招呼 d 親朋好友
床細唔緊要, 張枱要大, 唔係點夠坐, 真比佢吹脹

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-9 20:57 發表
其實仲未諗好個鞋櫃放邊
大家比 d 意見丫 .....
可唔可以咁樣做法,咁可以放多個櫃,果度留咁多空間都冇用.

只是建議我唔知你間屋實際係點
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

原帖由 dv-oto 於 2009-7-9 21:33 發表
可唔可以咁樣做法,咁可以放多個櫃,果度留咁多空間都冇用.

只是建議我唔知你間屋實際係點

你意思係梳化隔離
可能會有個櫃仔放少爺 D 寶貝 .....

原帖由 laamlaam1010 於 2009-7-9 21:45 發表

你意思係梳化隔離
可能會有個櫃仔放少爺 D 寶貝 .....
你唔係話想放個鞋櫃咩

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...36
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖