香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 朋友都可以……
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

朋友都可以……
香港呢個地方比較保守,好多人成日去深圳、東莞、澳門,珠三角基本係港人天下,吉出一片明堂。由於人們思想保守,一般黎講只有情侶之間先會發生關係,極少數情況下朋友間會發生關係,而我比較開放,
值對唔會介意呢方面,朋友又好,情侶又好,大家成年人,冇乜所謂。
記得四年前識左一個女仔,點識﹖我平時鐘意在路邊睇星空、月亮,有一次有個女仔經過,佢好奇望住我,又唔出聲(香港好多人都係咁),我問佢對呢方面有興趣﹖佢話唔係,我問佢有乜野幫到你﹖
佢話:我想問呢,點樣影星星﹖
我:影星星﹖你想點影﹖就咁影星點﹖
佢:唔係,影到佢轉果d
我:哦,星軌(恒星週日運動)
佢:係啊,我想影,但唔知點影。
我:影呢的要去到好黑的冇乜光地方,同埋相機要設定小小野,再加埋軟件疊相就可以。
佢:咁難唔難﹖
我:唔難,好簡單。你係未想影﹖
佢:係
我:你而家有冇時間﹖
佢:而家﹖
佢:好似有小小懷疑咁
我:如果你有時間同你去運動場果邊教你試影一次,下次你可以自己影,比埋個軟件你。
佢:好啊,但係我得部相機
我:有冇快門線﹖
佢:有
我:咁就得,而家去攞
教左佢之後,大概影左200張,要呢200張合埋一張就會見到星軌,大家交換聯絡電話。三個月之後,忽然間有一日佢打比我,又問影星軌的事,佢話好想影一張360度,我當時問佢乜野360,佢好似表達唔到,我其實知,只係同佢傾多d話題,其實佢想影北方,相機對住北極星,不停影,就會見到星軌好似360度咁轉(見相片),不過要去遠小小,當時同佢講話要去郊區會影得好小小,因為光害問題,佢即時話好,仲問我幾時去,果陣正是冬天,冬季星空好靚,就約左佢第二晚去西貢北潭涌停車場。
有時我諗緊,一個女仔識左個男仔一陣間,又唔係好熟,就咁同人地去到冇人地方,叫天不應,叫地不聞,真係做乜都冇人知,但係,我正人君子,唔會咁做。黎到目的地就拿拿開個壇教佢影,因為天氣凍,唔快小小影完走人就真係凍死。我同佢講,最快影一小時啦,佢話ok,點知影到半小時,佢話好凍,死火,咁未話不如走啦!凍親就唔好,佢話唔得,我要影一張成功的,影夠一粒鐘,跟住見佢係咁震,咁樣好快凍死佢,唯有比我件大褸佢著,先冇咁凍,但我都好凍。
佢返到屋企一陣間就疊好的相,仲好滿意send比我睇,跟住又不停問我野。
佢:唔見你影呢d作品﹖
我:冇乜興趣
佢:咁你又識影﹖
我:識,星星週日運動,用黎做研究
佢:你讀天文﹖
我:唔係,興趣
佢:我好多時都見到你在路邊睇月光,但冇行埋去
我:好多人都唔會行埋黎,以為我痴x線
佢:哈哈,唔會架﹖點會﹖
我:會,日日都睇同一個月亮,你話係未痴x線﹖
佢:咁其實你睇乜﹖
本來好想答佢,但係佢唔會明,所以就係咁作個答案比佢,打發佢,想佢唔好再問落去。佢又問我有乜野興趣,我未話行街睇戲食飯去沙灘,燒野食,行山咁,點知佢話同佢興趣好似。話搵日約埋去燒野食,去沙灘,去行山,我話好,就約左去燒野食。當日佢同埋佢的朋友一齊去,我當然自己一條友上陣。又過左無耐佢約左我去行山,果日佢自己一個,同埋得兩個人,其實兩個行山好危險,比人打劫就死,唔敢行太遠,去左花果花行左個半鐘就算。可能你會問,呢個女仔點樣﹖靚唔靚﹖又唔係話靚,又唔係話衰,普通女仔一個咁。
待續……本帖最後由 杜拉格斯 於 2014-03-19 17:14:41 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:5查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

得,支持!

回應 #1 杜拉格斯

你都有好多戀愛故事經驗, 繼續等你的故事  

N年前香港可能保守, 最近十年內香港不知幾咁開放 !
正因為香港人開放, 自己地方玩夠喇, 所以轉下環境再接再厲玩上大陸,
成日去深圳、東莞、澳門,珠三角,因為消費平交通方便,最重要係不停有新面孔嘛。
你又低估左喇, 唔係極少,直頭擺明打友誼波,有情侶又點喎,照打當食生菜。
仲有極度開放果一種,第一次見面即去爆房。

你開放唔介意又點喎,唔代表你一定有收穫既(可能有我地唔知)
思想開放,動作唔開放都冇用既!

Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>

個女仔太易相信人

韓劇"來自星星的你" 大結局了。你好似拍緊下集......

四年前來自星星的當晚.......
你與她... 每一句對白都記得一字一字咁清楚?
故事內容咁似...電影情節?又似愛情小說?仲比件大褸佢著?咁鬼關心?

大佬,係真先好講喎,否則浪費我打字時間回帖咖。
事關你最近上帖,講唔少你遇見唔同女仔,邊個打邊個講乜野都記得?
Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>

等....等....等....
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.

回應  杜拉格斯
    你都有好多戀愛故事經驗, 繼續等你的故事  
amythepooh 發表於 2014-03-19 17:48:41

乜冇人睇,唔寫了
打幾千字好辛苦

等....等....等....
sherrychan 發表於 2014-03-19 19:56:41

有排你等

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖