香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 識女仔
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

識女仔
好多人都話識女仔好難識,其實唔難,難在識左之後你點樣同對方聯絡,保持溝通,呢個係最難。記得三年前我在朗豪坊返工,成層樓得兩間公司,而對面間公司好多靚女,基本全女班。
由於我日日返工都係受氣多,比的客人罵到冇聲出,呢種環境就算有靚女都冇心機去識啦!有時間都去樓下食口煙輕鬆下。
有一日,同事話隔離公司好多靚女,唔知點樣先識到佢﹖我話好多時一齊坐電梯,你未同佢吹兩句,跟住成班人話隔離公司的女白鴿眼,睇唔起我地,我心諗:有冇咁嚴重啊,話曬我地都一表人才喎,睇唔起我地的乜﹖
本來我都冇諗住去識,返工返到冇心機,果期搵工找人。
直到有一日,我去廁所要經過對面公司門口,見到有個女仔好生面口,唔知係未新黎做﹖對佢印像唔太大,當我每次見到佢時都發覺佢係咁望住我(點解我咁肯定﹖因為我有個習慣,見到靚時我唔會直接望佢,等佢行過左之後我回頭望佢),點知佢過左我之後,我回頭一望佢,佢都回頭望緊我,oh no
我將件事同公司的人講,佢地話叫我去識佢,我話識乜鬼,唔識啦!我都就快辭工唔做,佢地話識啦,可以識埋佢的同事,原來有陰謀。
就係咁過左兩個月,直到有一日我又去廁所,佢咁啱出lift,我地兩個眼神互望左幾秒,果一刻我忍唔住同佢講:hi
佢露出笑容,個頭向下望,好似唔好意思咁!之後每次見到佢都有同佢講野,公司同事問我點樣識佢﹖我話見到佢講句hi就ok,
過左無幾耐我就約佢食飯,順便攞左佢電話,而佢一口答應,不過都係食左一餐飯,唔知係未我個人比較冷淡,慢慢地就冇乜點聯絡,我又辭左工走人,佢又搵左第二份工,雖然有佢電話,但我都冇搵過佢。當初相遇時回望在笑,望著笑面感覺像似首詩,每次見她將心意合成字句,偷偷的say 黑佬本帖最後由 杜拉格斯 於 2014-03-18 11:21:46 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你都頗多艶遇

你都頗多艶遇
Anly 發表於 2014-03-18 13:01:21

咁都叫多

當初相遇時回頭在笑
望著笑臉感覺像似首詩
每次見他將心意合成字句
偷偷的Say "Hello"

如陽光伴我 清新笑迎面
願照遍我心 自視每天快樂過

如陽光伴我 心中更明亮
在細細說聲 但願每天也望見<---係你自己放棄!
Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>

當初相遇時回頭在笑
望著笑臉感覺像似首詩
每次見他將心意合成字句
偷偷的Say "Hello"
如陽光伴我 清新笑...
fony 發表於 2014-03-18 13:49:00

放棄是福份

講真,人地肯同你食飯,表示受溝喇,係你唔積極唔上心,
都未開始過...就話放棄係福份? 福頭你就有!
Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.

講真,人地肯同你食飯,表示受溝喇,係你唔積極唔上心,
都未開始過...就話放棄係福份? 福頭你就有!
fony 發表於 2014-03-18 14:05:39

我愛興趣多過愛女人,所以都係唔好搞咁多,免得傷身,
打錯,係傷心

我愛興趣多過愛女人,所以都係唔好搞咁多,免得傷身,
打錯,係傷心
杜拉格斯 發表於 18-03-2014 02:07 PM

你興趣愛溝女...齊睇戲,行街,食飯?
要冇結果一種?

你興趣愛溝女...齊睇戲,行街,食飯?
要冇結果一種?
fony 發表於 2014-03-18 14:14:55

唔係,我話我鐘意興趣

回應 #9 杜拉格斯

禁你興趣係乜啊,及女約女仔出街,個頭像係唔係真係你黎架,幾得播

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖