香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 情感世界 » 感覺好似俾亞哥跣一鑊咁!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

感覺好似俾亞哥跣一鑊咁!
4月中我二哥因為有公司車用,所以佢隻馬仔就俾我用住先,因為佢都無停車場泊到兩架車!我就無所謂啦,因為我都鍾意揸車既,所以就應承左!條數我都計過,都ok既!

一路同隻馬仔都相安無事,直至呢幾個禮拜,隻馬仔開始頭暈身慶乜都出齊黎啦,無指揮燈、冷氣時有時無..........

呢d都唔緊要,壞咪整囉!但係最谷氣係我打電話俾二哥問佢:冷氣有時唔著喎!佢居然答:係呀,有時唔著架,熄左佢等一陣再開就無野架啦!

過左幾日輪到右邊指揮燈時有時無,我又打去同佢講,佢又話:下~~~~又唔著啦?我之前拆過粒relay出黎洗過就無事啦,你拆出黎洗下試下呀!跟住就收左線!

大佬呀~~~~唔係,係二佬呀~~~~~叫我拆出粒野出黎洗,你都講俾我知係邊度呀粒野,成隻馬大大話話過萬件零件架!你就話學過整車o者,我無呀,我識條毛咩!

仲有呀,我唔係打俾佢既話,我都唔知原來佢係知有呢d問題既,咁就一早單聲呀,搞到好似無良sales咁乜都唔講!如果真係行行下Highway隻馬仔有咩事我墮左馬,睇你點賠番個細仔俾你亞媽呀!

漸漸我都知唔好再靠佢同問佢啦,都係自己去搵書睇、上車會網掃post好過,靠呢D好過靠佢!

後來自己首先試下搞輕盈野先,俾我搵到資料搞番掂指揮燈!慳左幾舊水!

到尋日我決定同有信心可以搞一搞冷氣啦,點知黑仔又埋我身啦!

尋日早左收工去買料返cy早d整冷氣,當我諗住幫隻馬仔開刀既時候,發現佢左後腳點解會扁左既?用氣壓錶一度就知大鑊啦~~~~~漏氣!

咁我就用二佬放係車尾果支補呔野啦,!%$$%^#$ 樽咀都甩埋,仲噴到一面都係,好彩我四眼有眼鏡,如果唔係就出事!又係二佬既野搞到我咁!%&!@#

果一剎那心情真係好唔開心、好down,好想一把火燒左隻馬仔!我做咩無啦啦拿c上身呀?壞左咪掉番俾二佬囉,做咩要搞咁多野o者?佢就公司車,我就幫佢養隻馬仔?喂,養隻馬仔唔係平架!

唉,呻還呻,都要搞掂架,跟住用左成個鐘先換到士啤呔去補呔!(平時其他車換條呔,我唔駛15分鐘,但係呢隻馬d架生又無里頭喎,初頭拿上手都唔知係咩,千斤頂?都唔似既!總之就樣樣靠估!)

跟住搵亞珍落黎食左碗麵順便借燈,食飽之後心情好番D,9點開工整冷氣!終於12:30搞掂!又慳番$XXXX啦!http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=7105&page=1&extra=page%3D1###

希望隻馬仔生生性性啦,唔好再咁多頭暈身慶啦!

P.S. 都有件好事既,如果唔係條呔漏氣要補呔,我都唔會撞番6~7年前幫我試、陪我買我第一部車既同事!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

覺得你二哥都有小小棟你.... 不過唔好勞氣啦!! 你諗吓, 有時揸住呢隻馬仔出去兜吓風又幾爽架, 係咪!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你2哥一定係想測試下你識唔識整車啦

話唔識 最後又咪攪掂 叻仔

無事喇, 無事喇. 呻完舒服哂喇.

呻完就算啦~

做兄弟係咁架啦~ 係咪?
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

兩兄弟, 唔搵笨就唔係兄弟啦

原帖由 kenny 於 2009-6-26 13:14 發表

呻完就算啦~
做兄弟係咁架啦~ 係咪?  

原帖由 盈富街坊 於 2009-6-26 15:17 發表
兩兄弟, 唔搵笨就唔係兄弟啦

好兄弟kenny、街坊.........

樓主你老實又感性,又靚仔 你二哥5搵你笨至奇

原帖由 格古LOK 於 2009-6-26 16:49 發表
樓主你老實又感性,又靚仔 你二哥5搵你笨至奇

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖