香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 其他 » DIY整車冷氣
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

DIY整車冷氣
日前隻馬仔週身病痛,又無指揮燈、冷氣又時有時無!激死咁滯!

後來指揮燈就DIY搞掂番啦,慳番幾舊水!

到冷氣啦,上車會網掃晒其他馬主既壞冷氣post,最大可能係冷氣電阻打柴,所以把心一橫決定DIY換!

打去零件鋪問料,正廠料要$1070仲要訂兩個月,副廠料現貨$275!

因為呢粒電阻係裝係乘客位首飾箱後面,所以就大工程啦!

最後用左3個幾鐘完成,至到今朝返工既路程,馬仔既冷氣都正常!又慳番$XXXX啦!

希望馬仔生生性性好番晒啦!

抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

果然係停車場老闆, 咁都可以DIY搞掂~
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!

恭喜哂!!

繼泊車場之後又可以撈多樣汽車維修喇    跟住會撈咩同車有關既呢?

原帖由 kenny 於 2009-6-26 09:55 發表

果然係停車場老闆, 咁都可以DIY搞掂~

原帖由 賈定珍 於 2009-6-26 09:58 發表
   恭喜哂!!

繼泊車場之後又可以撈多樣汽車維修喇    跟住會撈咩同車有關既呢?

整檔代客拍車都好喎!

P.S. 我無打錯字架,係代客拍車呀!拍照個把!

原帖由 亞力山大帝 於 26-6-2009 10:17 發表

整檔代客拍車都好喎!

P.S. 我無打錯字架,係代客拍車呀!拍照個把!

咁都俾你諗到! 但你有冇問過皇后佢制唔制架!

原帖由 賈定珍 於 2009-6-26 09:58 發表
   恭喜哂!!

林海峰都有講 之後咪 no body 囉

原帖由 pegpeg 於 2009-6-26 10:31 發表

咁都俾你諗到! 但你有冇問過皇后佢制唔制架!

應該無問題既!如果唔制就;588; ;588;

原帖由 亞力山大帝 於 26-6-2009 11:29 發表

應該無問題既!如果唔制就;588; ;588;

乜你咁架

暴力搞掂

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖