香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 疑難雜症 » 填身體檢查報告書問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

填身體檢查報告書問題
有會員介紹我參加呢個香港復康會做復康,一星期三日物理治療,費用有公益金讚助,
,朝九晚六,不過要填呢張身體檢查報告書,要西醫填,大家知唔知幾錢填?
大家幫幫手,唔該,如果你地有西醫幫我填最好,費用照比。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 杜拉格斯

搵返細佬註診醫生填就得架喇

回應 #2 FaFa@啟晴

出左院,叫返佢填有排搞,我唔想等

回應  FaFa@啟晴
杜拉格斯 發表於 2014-01-06 14:10:13

你唔去睇醫生斷証,醫生點寫俾你?你唔去公立醫院拎,唔通你想細佬再俾錢其他醫生重新檢查

回應 #1 杜拉格斯
有三個途徑有效填表 :
1. 返去當日細佬出院果一層,向櫃台當值姑娘講,
如果遇到有醫生在,即時會免費幫你做, 因為細佬出院唔係太耐事,
萬一冇醫生在,可能叫你放低張表格, 會交比醫生處理,以電話通知去取。

2. 定期覆診當日,交比醫生即免費填的。

3. 任何一間註冊西醫,或細佬/家人以前睇過的醫生,
收費幾多就唔清楚,估計唔會太貴。
無論你選擇邊個途徑, 一定要帶齊細佬食緊中既藥物比醫生睇。

(最快選擇第3,不過要比錢)本帖最後由 fony 於 2014-01-06 14:34:35 編輯
Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>

你唔去睇醫生斷証,醫生點寫俾你?你唔去公立醫院拎,唔通你想細佬再俾錢其他醫生重新檢查
MaggieWong 發表於 2014-01-06 14:28:19

復康會話帶埋病歷比西醫就會填寫,唔駛身體檢查

回應  杜拉格斯
有三個途徑有效填表 :
1. 返去當日細佬出院果一層,向櫃台當值姑娘講,
如果遇到有醫生在,...
fony 發表於 2014-01-06 14:33:49

我選了3,問了一間我睇開的,$220,
病歷上有寫細佬現時食乜藥,今晚放工去

回應 #7 杜拉格斯

我都同意第3, 比錢快快攪好過, 醫院出名有排等,可能仲要睇人面色。
Relationship is like a puzzle ,while matching the piece together ,we might have made mistakes.
We need to replace the wrong one with the right in order to continue the game.
~~~自由飛翔~ 向日本出發>>>>>>>>>>

附近有冇西醫呀!打個电話問吓!
幾錢!
我個女入學都填過!30蚊!
不過冇禁多嘢填!
我想一定要帶細佬去至得!
視力、聽力,血壓、心跳,,,!.

回應  FaFa@啟晴
杜拉格斯 發表於 2014-01-06 14:10:13

公立醫院一按病人身份証就有晒病歷紀錄。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖