香港公營房屋討論區
主頁 » 關愛互助 » 義務援助 » 招沖涼高手
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索

招沖涼高手
9月後幫matthew洗頭, 沖涼
要細心, 要有湊過半歲大既bb同沖涼經驗,不準留指甲
價錢另議
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你99 / 亞媽唔得閒?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 Vick Yeung 於 2008-7-22 15:43 發表
你99 / 亞媽唔得閒?

係呀, 佢地住好遠

幫BB沖涼最其實係好好的親子時刻,
其實吾難,水溫o岩,在15分鐘內搞掂吾會冷親,
吾好用花灑,會嚇親BB
講起呢樣又勾返起以前湊BBo既回憶..............

而家8歲la~! 自己識閂理門沖涼, 吾比你睇tim,
盡量自己幫matthew沖la~!珍貴時光好快就過......

metthew媽,
我個女出世第三日就已經係我自己幫佢沖涼,唔怕嫁~~膽粗粗試下la~~
你而家細心d學下,再有識ge人係旁邊指點下就可以,
最多matthew飲幾啖水姐(講笑)

唔好浪費d錢去請人啦, 自己黎, 我兩個細既就算係而家都係等我收工返黎同佢地沖架~
自己同佢地沖真係好warm, 我而家真係直頭自己同埋佢地一齊沖架~ 呀仔未到6個月我都超用花曬了~ 因為唸住細細過比佢試黎習慣下~ 佢又ok喎, 無驚過~ 再唔係我可示範幾次比你睇, 其實等matthew大多少少, 識坐, 咁你就會易沖d架喇~~~

原帖由 poo_law 於 2008-7-22 23:43 發表
唔好浪費d錢去請人啦, 自己黎, 我兩個細既就算係而家都係等我收工返黎同佢地沖架~
自己同佢地沖真係好warm, 我而家真係直頭自己同埋佢地一齊沖架~ 呀仔未到6個月我都超用花曬了~ 因為唸住細細過比佢試黎習慣下~ 佢又 ...

其實我唔想成日彎低條腰呀, 我近黎背骨有點痛因為要彎低同佢洗同沖涼, 仲要豆住佢條頸
我想等佢識坐時才正式同佢沖, 咁樣無咁辛苦

icic~ 不過我生完都有d痛痛地, 因為之前整傷過尾龍骨, 跟住無好好咁去睇"鐵"打~ 仲有呢, 我而家唔止尾龍骨痛~ 仲會久唔久盤骨痛呢~ 其實又唔算係盤骨, 係大脾同隻左腳果個關節位~ 我都唔知可以點搞~ 今朝起身又無la la痛了~
matthew仔好快就會識坐架喇, 有d bb 5,6個月就識~ 或者其實你可以擺個沖涼盤上去個馬桶上面, 跟住你拎張chair過去同佢慢慢沖, 我果陣就係咁同呀仔呀囡沖架喇~ 咁樣你就唔洗灣低身同佢沖啦~~~

原帖由 我係女仔 於 2008-7-23 00:50 發表

其實我唔想成日彎低條腰呀, 我近黎背骨有點痛因為要彎低同佢洗同沖涼, 仲要豆住佢條頸
我想等佢識坐時才正式同佢沖, 咁樣無咁辛苦

我剛生完都有腰痛,加上剛生完唔蹲得,我ga方法係將盆水放係飯台上面沖,d水用水盆細分幾次拎和"睹",到左8個月左右阿女先係廁所沖到而家~~

原帖由 poo_law 於 2008-7-23 13:55 發表
icic~ 不過我生完都有d痛痛地, 因為之前整傷過尾龍骨, 跟住無好好咁去睇"鐵"打~ 仲有呢, 我而家唔止尾龍骨痛~ 仲會久唔久盤骨痛呢~ 其實又唔算係盤骨, 係大脾同隻左腳果個關節位~ 我都唔知可以點搞~ 今朝起身又無la  ...

我驚佢到時郁到反左, 佢成日郁黎郁去, 佢試過幾次郁到個頭撞左個盆

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖