香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 音樂 » 冬戀 -- 鄭少秋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁

冬戀 -- 鄭少秋
喜愛呢兩個字... " 冬戀 "  充滿美麗浪漫情景, 但每每卻放在悲傷劇情或歌詞上

最感觸的一句 (情難變  難重見 你騙我冬天雪落再見)

*柔柔兩片雪花 飄到我面前
每見到天空飄雪 情淚也落遍.
雪花紛飛好比絮落 嘆息不知幾多天.
我記起紛飛雪花裡 你的一句誓言*
-------------------------------------
情難變 情難變  你說過真心約誓莫變.
難忘片片記憶 映到我面前
我慨嘆真心愛侶  難再復見.
翠谷青山瑟縮雪下 數載瑟縮於冬天.
你那知青山已積雪 翠谷早變稻田
難重見 難重見 你騙我冬天雪落再見.

那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......
分享 分享 讚好人數:3查看名單

邊個咁衰,騙你冬天落雪再見?斗膽。

冬戀咩意思?首歌未聽過.......

邊個咁衰,騙你冬天落雪再見?斗膽。
mogee88 發表於 2013-12-04 21:55:53

係喇..幫我   真好姊妹

分享 分享 讚好人數:0查看名單

冬戀咩意思?首歌未聽過.......
mogee88 發表於 2013-12-04 21:57:12

意思咪就係比人呃咗一直係咁等囉

係喇..幫我   真好姊妹
dreaming 發表於 2013-12-04 22:34:14

道出名來,我幫你。。。叫金童攪掂佢。  可能佢又眼眉調緊

意思咪就係比人呃咗一直係咁等囉
dreaming 發表於 2013-12-04 22:37:15

呃到腳軟啦,嗱嗱臨揾人孭你上橋好過啦,仲等運到,醒啦醒啦

回應 #6 mogee88

金童都唔知閃咗去邊,佢講下就

好聽

道出名來,我幫你。。。叫金童攪掂佢。  可能佢又眼眉調緊
mogee88 發表於 2013-12-04 22:37:17

你咁講更加唔出嚟 , 飛咁快

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖