香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 強積金&勞資權益 » 請假多公司唔滿意
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

請假多公司唔滿意
處理細佬的事要成日請假,公司唔滿意了,今日開聲,爸媽好多野唔識,要靠我處理,我應該點做﹖辭工攞綜援﹖
分享 分享 讚好人數:0查看名單

等佢炒,補返d錢,細佬剛回家,好多事情要處理,暫時食阿公先,等細佬穩定d你先再搵工做

等佢炒,補返d錢,細佬剛回家,好多事情要處理,暫時食阿公先,等細佬穩定d你先再搵工做
MaggieWong 發表於 2013-12-04 15:03:29

冇積蓄了

回應 #1 杜拉格斯
辛苦你了,細路 家人都要靠大家亙相支持,你要撐住呀.
+ 油本帖最後由 sherrychan 於 2013-12-04 16:39:12 編輯
OH YES IT's FREE 無人駕駛自助傢俬徵送
新界2, G124xxxx, 08 年入表,審查2次時間唔記得,3次不受歡迎屋,2次寶田,13轉市區,^_^竟然得左 啟晴.

回應 #1 杜拉格斯

唔駛理,等老板炒先算, 老板冇同情心。
所以話一出院家人仲忙過去探病,
物理治療/覆診 ,起碼第一次你要去;
現在才是開始 , 話唔定你會忙過返工。本帖最後由 fony 於 2013-12-04 19:36:26 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

應先從保險着手,如有危疾院方證明中風就可以clam,有D保單連人工都有,搞清楚張單點寫.如資產合格你可代令弟伸領綜援,有1/3租金三千多生活費,政府醫療免費.其他資助可向社署職員查詢.請假在所難免,炒到嚟咪同佢計足通知按比例年假,獎金.後生仔肯做唔休無得做.免不了辛苦幾個月,令弟應好快復原到時兩兄弟又可再摶殺抓錢啦.好多人支持你地,加油!!
寶劍鋒從磨礪出
梅花香自苦寒來
一勤天下無難事
全民護港憑良知
分享 分享 讚好人數:2查看名單

應先從保險着手,如有危疾院方證明中風就可以clam,有D保單連人工都有,搞清楚張單點寫.如資產合格你可代令弟...
cwc 發表於 2013-12-04 21:13:33

保險等緊賠錢,張保單冇買人工果D
另外申請左監護令,佢的錢只能用在他身上,我們家用不到

回應 #1 杜拉格斯

如果冇唔俾你請假,咪做住先.

回應  杜拉格斯
如果冇唔俾你請假,咪做住先.
Anly 發表於 2013-12-04 22:48:48

佢話成日咁樣唔得

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖