香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 早排啃骨既市2會員...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

早排啃骨既市2會員...
請問早排有份食豬骨煲既會員...有無人轉番S2呀?
我琴日打去村辦問我個file send左返房署未?
主任回覆.."你...個編配...都好耐下啦波...第二個編配都黎左啦...你個file一早send左返房署啦~"

所以我就打去房署熱線...
回覆..."十幾日者...唔係好耐者..."
我問點解連確認我拒絕既信都無既?會唔會寄失左?
回覆..."啊~ 你個輪好多拒絕個案, 出唔切信...你再等下啦~"
我話我個no.已經過左好多...會唔會快d處理?
回覆..."你個no.過左都係要同其他no.一齊排, 唔會處理快d架~ 除非你有醫生/社處推薦信係特別個案啦~"

佢講到咁...我都無野好講...唯有繼續等等等等...本帖最後由 C9Joyce 於 2013-11-28 11:15:13 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我以為烹飪post錯區添豬骨煲本帖最後由 Eisan 於 2013-11-28 11:03:48 編輯

回應 #2 Eisan

我以為烹飪post錯區添豬骨煲
Eisan 發表於 2013-11-28 11:03:19

X2

我以為烹飪post錯區添豬骨煲
Eisan 發表於 2013-11-28 11:03:19

X3

回應 #3 chinglam923

回應 #1 C9Joyce

唔好咁擔心,我拒絕到step2真係要一個月,但step2到4只用左幾日

最重要最近又走返啲德朗出黎派,所以重有機會既
鬼鼠Day醒醒你
保守你的屋勝過保守一切,因為一人獨享一房單位,是靠晚晚玩到天光既長者所得

回應 #2 Eisan

廣東省香港市啟德啟晴邨

我就係早排食左骨,我係15號打電話拒絕,
到19號先見到拒絕字,到今日都未轉STEP2。本帖最後由 shan33 於 2013-11-28 12:37:40 編輯

回應 #1 C9Joyce

我覺得熱線哂鬼氣 , 一味 "官方答案" , 答左等於無答

如你心急可以去樂富走一趟 , 當面問個主任 , 主任直接同你跟進

我之前拒絕字一個月仲未轉 S2 , 打熱線一味叫你等下

之後直接上樂富 , 主任將我既詢問以紅色急件牌仔 send 去配房組 , 等兩日即轉 S2...
廣東省香港市啟德啟晴邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖