香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 公屋可以不斷起嗎?(轉貼)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

市場有需要,就算唔起公屋,此地一定起私樓.....政府後知後覺,見怪不怪,人口政策政府做不了什麼補夠,因為是中央話事....本帖最後由 sum_summer 於 2013-10-20 00:35:22 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

G12836XX 市2人, 11年09月收藍卡, 12年10月由擴展轉左市區, 13年9月由市區轉擴回擴展,16年3月由擴展轉回市區(暫緩)
step 1:13年9月30號
step 2:13年12月18號
step 3:16年7月20號 (12:00AM)
step 4:16年7月22號 (12:00AM)
27/07/2016 安達邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

其實每日多150人多,都是"港人"帶佢落來的,甘又怪得邊個

一句“基本法”,仲有邊個敢出聲?不過,去到每個地方都只有就新來嘅人學習當地文化,而口係一味叫啲當地人接受剛到步嘅人啲“文化”囉!
水泉澳街坊
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #3 patkitli
系香港男人系香港娶唔到老婆要返大陸娶所批的150個(大部份俾夫妻團聚),唔通要人分離咩???
很感激Cyclub,也越来越爱怡明!!!

回應 #13 FaFa@啟晴

系嚕,除非香港政府下令唔准香港人娶大陸女人嚕

回應 #10 az

回應 #10 az

回應 #10 az

你咁樣計算就大錯,150個系夫妻團聚多,很多都跟住丈夫一齐申請,丈夫是(土生土長香港人)申請人

咪係!本港男塭北姑都無計啦!比著你係女人嫁去英.美.加或其他國都走去.只不過香港太細吧!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  patkitli
系香港男人系香港娶唔到老婆要返大陸娶所批的150個(大部份俾夫妻團聚),唔通要人分離咩??...
(風一樣的女人) 發表於 2013-10-20 05:29:54
番大陸團聚唔得咩

回應 #19 az

咁你叫全香港逢系娶左大陸女人返去大陸生活嚕,問題CN收唔收又系個問題

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖