香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 笑話 » 挑起條筋,冇得番身
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

挑起條筋,冇得番身
牛精強同啊芳係一對結婚多年嘅夫婦,

牛精強係一個粗枝大葉、不解溫柔嘅丈夫,

啊芳係一個每日係屋企相夫教子嘅好太太。

有一晚,佢哋兩夫婦係床上有以下一番對話:

啊芳:"老公呀!住喺隔離個啊珍講,佢話佢
           老公每一晚臨瞓之前,都同啊珍講"我愛你"
          ,幾Sweet呀!不如你又好似佢咁呀?"

牛精強:" 咁啊珍個老公點同佢講吖?"

啊芳:"咪啊珍,我愛你咯!"

牛精強:"咩話,啊珍,我愛你?"

啊芳:"係呀!冇嘢嘛?

牛精強:"冇...冇.嘢。"

啊芳:"咁你識做啦!"

牛精強:"好。"

第二晚,啊芳臨瞓前同牛精強講,

啊芳:"啊珍老公臨瞓前講咩呀?"

牛精強:"哦,啊珍,我愛你!"

啊芳:"儍瓜!我係啊芳,唔係啊珍呀!
            老公!"

牛精強:"係,啊芳,我愛你。"

第三晚,啊芳臨瞓前故意唔提牛精強,

等到佢瞓著咗,先提佢。

啊芳:"老公,你好似有嘢唔記得講?"

牛精強:"啊珍,我愛你!"

啊芳:"你又叫我啊珍?!"

牛精強:"你俾時間我。"

啊芳:"咁又啱嘅,你平時粗枝大葉,咁鬼粗魯
           叫你講呢啲,係唔慣㗎啦,俾時間你慢慢練
           啦!"

牛精強:"唔係俾時間我慢慢練,而係俾時間我慢
            慢改,因為講慣咗,好難一時間改到口。"

啊芳:"下!咩話?"
分享 分享 讚好人數:0查看名單

個牛精強...又係唔係你化身呀?
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

個牛精強...又係唔係你化身呀?
yee 發表於 2013-08-29 16:50:40

絕無雷同,
更無巧合。

令我唸起牛精福星擊敗精英大師

令我唸起牛精福星擊敗精英大師
c7 發表於 2013-08-29 17:14:29

仲有幾日,
駛唔駛咁心急。

仲有幾日,
駛唔駛咁心急。
張其 發表於 2013-08-29 17:18:34

一d刀唔心急,喝望啫!

咁你老婆“阿芳“有冇扭你耳仔?本帖最後由 c7 於 2013-08-29 17:26:19 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

牛精強同啊芳係一對結婚多年嘅夫婦,

牛精強係一個粗枝大葉、不解溫柔嘅丈夫,

啊芳係一個每日係屋企相夫...
張其 發表於 2013-08-29 16:21:12

我都懷疑係你既真人真事,如果唔係邊會講咁精彩
分享 分享 讚好人數:1查看名單

MaggieWong 發表於 2013-08-29 17:26:01

十成十係!你睇佢平時幾咩就知啦!

MaggieWong 發表於 2013-08-29 17:26:01

純粹個人創作咋,
冤枉呀!大老爺!

十成十係!你睇佢平時幾咩就知啦!
c7 發表於 2013-08-29 17:28:40

我返到屋企好乖㗎。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖