香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩盈邨 » 今日收key
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

今日收key
今日行程都幾順利,係簽約時耐左d,簽完約收左key仲上樓(榴連)左一陣....,之後去德福食午餐,再返上去搵裝修,傾完裝修d野,其實都係整地磚同鐵閘,之後再買野上樓拜四角,成個行程9:00am-6:00pm同返工時間一樣,祝大家收樓順順利利
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好野bor~ 無驚無險, 又到六點....;1579;

原帖由 lwendy 於 2008-7-15 23:48 發表
今日行程都幾順利,係簽約時耐左d,簽完約收左key仲上樓(榴連)左一陣....,之後去德福食午餐,再返上去搵裝修,傾完裝修d野,其實都係整地磚同鐵閘,之後再買野上樓拜四角,成個行程9:00am-6:00pm同返工時間一樣,祝大家收樓順順利利;0 ...

你幫襯邊間搞裝修呀?用咩磚呀?幾銀呀?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

咪又係斜路果間囉,d磚放哂地下比你揀,新x $6680,完工時再同大家報告。
其實可唔可以集合齊十戶八戶,咁同佢講下價,唔知得唔得呢?其實阿卓生都幾好傾,
你地可以試下問價。

原帖由 lwendy 於 2008-7-15 23:48 發表
今日行程都幾順利,係簽約時耐左d,簽完約收左key仲上樓(榴連)左一陣....,之後去德福食午餐,再返上去搵裝修,傾完裝修d野,其實都係整地磚同鐵閘,之後再買野上樓拜四角,成個行程9:00am-6:00pm同返工時間一樣,祝大家收樓順順利利;0 ...

恭喜!
Roger

你見到卓大人? 係呀, 佢好nice架~~~
其實係咪要第一日收樓就拜四角既呢?

原帖由 poo_law 於 2008-7-16 09:21 發表
你見到卓大人? 係呀, 佢好nice架~~~
其實係咪要第一日收樓就拜四角既呢?

唔洗架, 總之裝修前搵個吉時就得啦

我會收樓第一日拜, 但求裝修順順利利

原帖由 我係女仔 於 2008-7-16 09:28 發表

唔洗架, 總之裝修前搵個吉時就得啦

係law~~唔係要揾吉日架咩~~
做咩個個都話第一日就拜?
fion

我昨日就拜左,阿媽老豆代勞,想問下拜四角會驅邪逐鬼,點解DC9開台之前又唔拜麻雀台四隻角大殺四方呢?
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖