香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 好气愤!呢种情况点做好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

好气愤!呢种情况点做好?
我地四人家庭,原住白田邨1—2人单位!申请邨内调迁,12月收信,调往本邨和谐一型单位,34平方!好知足了,接受该单位!准备过个安乐年!房署来信约好1月9号签约并交匙!以为可以赶到过年前装修好,好期待,好兴奋!点知房署又来电话,通知话电脑系统有问题要调整,廷期到16号签约,都好扯火下,因感觉赶年前装修时间太紧啦!但只能接受!四围联系装修CF,睇材料,睇傢俬!做好一切准备!到15号,房署再来电话,还要廷期,而且还未能决定具体时间!我地真系好扯火,我直接扑上去房署,当面质问,俾我的回答依然系模棱两可,*话系佢地内部问题,吾关我地事既!同有D部门未协商好,所以上头未批!尽量帮你地争取过年前!还一味同我讲吾好意思!*点问都问吾明到底系乜回事,亦吾能回答我具体时间!我老公再次打电话上去发烂炸,要个明确答复,佢就话今个星期内会将进度话返我地听!明曰就系今星期最后一曰啦,我睇又系吾会有合理答复啦!我地应该点做好?请大家俾D意见我地好吗?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

到時有34平方都好  怕就怕轉到得二十幾平方就煩

G1217***08年9月藍咭.巿四.未審查
2011年特快No:3900第一輪無得去...
2012年特快No:2100第一輪無得去...
2012年特抉No:2100第二輪揀選舊樓...
2013年6月5日上樓.舊長型.

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 3# hkhk

我就系吾知佢想点,好似有野瞒住我地,吾方便讲出来甘!我估系佢地内部做错野!唉,总之就烦!吾知到时俾吾俾得返呢个单位我地!

疊埋心水過左年先搬啦, 唔使急就吾會上火, 如有內情也只有內部才能解決....
呢間唔得, 等下次啦....  唔追時間,咁容易D高興了...本帖最後由 forforum46 於 2013-1-18 00:07:46 編輯

到時有34平方都好  怕就怕轉到得二十幾平方就煩
hkhk 發表於 2013-1-17 23:05:32

唔使驚, 四人最少配到34平方單位...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖