香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩盈邨 » 角窗抹玻璃 - 好得人驚!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

角窗抹玻璃 - 好得人驚!!
最好帶條安帶...............

向上望.......都ok........

[attach]5821[/attach]

向下望.......嚇餐死.....

[attach]5822[/attach]

搞掂~~
[attach]5823[/attach]
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
HKBN 100MB寬頻喎~ 30都冇呀!!!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你十幾樓都............ 我係頂樓,次次抹完都腳軟
分享 分享 讚好人數:2查看名單

原帖由 maggie 於 2009-1-3 23:10 發表
你十幾樓都............ 我係頂樓,次次抹完都腳軟

MAGGIE, 你已經少左隻角窗抺喇.

下次買個呢D用下, 無咁驚驚.........

兩片吸鐵式的刮玻璃刷很安全
外面那片有繩子可以掛在手上,避免刮到一半沒吸好而掉落
裡面這片有握把,內外片都沾水吸好,就可以來回刷洗

撇步就是
*一定要沾水或清潔劑
*要呈"弓"字型運作,不然怎麼刮都刮不乾淨
譬如:左刷到右 快到邊邊的時候握把180度向下轉,再往左邊刷回去
這樣來回運作,水痕可以刮的很乾淨喔!
另外繩子一定要套在手上,免的把人家的頭殼砸壞
速度要適中以免外部吸鐵跟不上而鬆開

原帖由 賈定珍 於 2009-1-3 23:15 發表

MAGGIE, 你已經少左隻角窗抺喇.

珍珍,如果再多個角窗抹,我真係死la,次次抹窗都好驚跌落街
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 kennyip 於 2009-1-3 23:17 發表
下次買個呢D用下, 無咁驚驚.........

兩片吸鐵式的刮玻璃刷很安全
外面那片有繩子可以掛在手上,避免刮到一半沒吸好而掉落
裡面這片有握把,內外片都 ...

e....幾好wo,我好似見過,唔知啊吉有冇得賣呢?

kenny多謝你!

原帖由 maggie 於 3-1-2009 23:37 發表

e....幾好wo,我好似見過,唔知啊吉有冇得賣呢?

kenny多謝你!

駛乜多謝呢~~我都腳軟呀~~!!
我見過女人街有擺檔賣過, 而家吾知仲有冇..............

呢舊野我用過.  不過玩過一次就無再用.

原帖由 賈定珍 於 4-1-2009 00:24 發表

因為抹吾乾淨??

原帖由 賈定珍 於 2009-1-4 00:24 發表

點解呀?唔好用?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖