香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角下邨 » 從貴亮天橋通至牛下街市 / 安基苑
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...24
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

從貴亮天橋通至牛下街市 / 安基苑
今日好有興緻想去牛下街市歎番個下午茶 , 嗯...落雨濕濕....不如試下由貴亮天橋穿過牛下街市lu

天橋週圍都種有花花草草 好有休閒舒適感覺   , 但係....呢個感覺可能遲啲會消失 , 估計港鐵開通後, 任可人都會使用呢條天橋, 到時祇有擠迫及來去匆匆的感覺.

街市飲下午茶好平呵....$19 就得喇 仲係涷飲唔使加錢 , 嘢....原來可以叫早餐 ( 下午 5:00 仲係早餐時段    ) 低好多...又多嘢食,  祇係加幾蚊就得喇,  下次一定要叫早餐....

嗱...歎完下茶向後方行....過咗天橋就係安基苑喇 , 幾咁方便

牛下一族記得嗎.. ...安基苑呢個地方就係我哋夢想實現嘅開始....牛下簽婚書 (簽約 )的一刻  
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:10查看名單

分享 分享 讚好人數:1查看名單

我媽咪、佢嘅印傭同印傭啲fd好鍾意喺牛頭角街市食嘢,話平靚正,好過安基苑個間食肆。依家安基苑商場做緊裝修,睇嚟有意做牛下街坊生意。睇吓向住街市天橋個出口燈火通明就知,以前嗰度黑麻麻,嗰度閘夜晚會鎖住,唔知依家會唔會鎖?本帖最後由 Felice233A 於 2012-11-26 01:48:11 編輯

回應 1# dreaming

係啊!橋下重種花草,好靚

回應 3# Felice233A

識做生意,牛下幾千户人口唔小架

第18,19張相天橋真是好近人家的窗。要日日拉窗簾。我平時就食隔離北記。你有冇試過呀!依家最想是牛上和九龍灣地鐵天橋快些開通到時可以經你們這天橋去地鐵就不會淋雨。

回應  Felice233A
    識做生意,牛下幾千户人口唔小架
啊華 發表於 2012-11-26 02:01:33

安基苑商場平台嗰層過去冇乜商舖,有啲畀人擺貨,我唔多行嗰度,因為靜英英,夜晚仲黑麻麻,依家多咗人行。本帖最後由 Felice233A 於 2012-11-26 03:29:47 編輯

好正ㄚ
不經不覺   已上樓4年了
有自己的安樂窩
超感恩   超開心
分享 分享 讚好人數:0查看名單

街市食小菜好鬼貴呀,去隔離酒樓食好過啦,3幾十炆有片皮鴨呀...
分享 分享 讚好人數:2查看名單

街市食小菜好鬼貴呀,去隔離酒樓食好過啦,3幾十炆有片皮鴨呀...
alcwing 發表於 2012-11-26 03:26:07

你講嗰間係咪雍雅?

你個單位裝好修入伙未呀?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖