香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 近期去審的新3及新4去到邊?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10
支持鍵盤翻頁

近期去審的新3及新4去到邊?
好似冇哂新界審查或派樓d声氣, 大家知嘅, 唔該報料.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

已經久已不聞樓梯響。出左特快後就失去聲音。估計資源缺乏,2,3人如果號碼較前(相對市區擴展的號碼),應該積極考慮轉區本帖最後由 wesly 於 2012-11-5 13:14:19 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G12580 擴3
10/7收藍咭,14/7月查,8月合格,4/11收安定,4/16拒絕+轉擴3…
6/4收信長康不受歡迎。。。10/15收信-明泉

已經久已不聞樓梯響。出左特快後就失去聲音。估計資源缺乏,2,3人如果號碼較前(相對市區擴展的號碼),應...
wesly 發表於 2012-11-5 12:16:30

冇錯2-3人應考慮轉區, 咁4人去邊好?

4人止步
有耐性、有實力的慢慢挨市區,擴展。
沒有的,學我

4人止步
有耐性、有實力的慢慢挨市區,擴展。
沒有的,學我
wesly 發表於 2012-11-5 21:48:11

其實房署之前封信邀人去轉市區並叫人小心選擇選區, 咁知唔知d市區新樓2-3人 及 4人或以上 比例如何?

建樓比例應該是 15%系4人或4人以上單位吧。可惜分配就不是了本帖最後由 wesly 於 2012-11-5 21:58:54 編輯

建樓比例應該是 15%系4人或4人以上單位吧。可惜分配就不是了本帖最後由 wesly 於 2012-11-5 21:58:54 編輯
wesly 發表於 2012-11-5 21:57:29

多謝你嘅資訊, 你指 "分配" 意思係咪有d預留左比公務員?

係呢 wesly你係咪一直都排新界? 幾時審第1次? 感覺上好似以前審得快d.

回應 9# psforhelp

點止公務員,擠迫調遷(只聽過由細單位向大單位調,未聽過大單位主動調往細單位)是大頭。我4月改新界,派過一次

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖