香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 油麗邨 » 新年前要求房署換鐵閘…至今都未換
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

新年前要求房署換鐵閘…至今都未換

新搬入嚟嗰陣鐵閘已經係壞…仲要被人開過幾次…房署話鐵閘唔係佢…佢唔整…但上一手應該要還原嗰鐵閘…點解房署會被上一手租客過骨…而家又唔理…將嗰爛鐵閘交畀我?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 GG島民

你試下打俾總部,雖然係會轉俾1823代為接聽,你要求開埋File,講成件事來龍去脈講出嚟,你擔心會發生咩後果,一次唔得打多幾次,相信你屋邨個主X自然會聯繫你。
擴3-1383轉新3
2023畢業

係鎖胆壞,自已揾師傅搞掂就得啦,洗乜咁勞氣

新搬入去時收樓嗰陣時你唔係驗清楚咩?如果你自己慳埋啲錢,一陣房署入屋同你全面檢查。可能遭殃嗰個係你自己!

回應 #1 GG島民

油麗第一批上樓應該係無鐵閘,係要自己安裝既,詳情要問吓房署本留言最後由 我係女仔 於 2024-04-08 21:13:01 編輯

回應 #1 GG島民

油麗原裝無鐵閘

唉,嗰保安話要同房署主任講,我仲以為有得換,原來係自費
搬屋嗰陣,主任又沒講到原本沒鐵閘,佢又俾我簽換鐵閘既文件…..本留言最後由 GG島民 於 2024-04-09 09:56:35 編輯

回應 #8 GG島民

你果邊有無啲人係用房署鐵閘架,因為好似第二定第三年我見到上樓果啲人房署開始幫佢地安裝鐵閘,你試下問下房署原裝跟本無閘,應幫你拆返,安裝返鐵閘,其實唔應該由你拆,因我果邊係同油麗同期所以第一批入伙啲人係無閘!
我第日搬我都唔會自己處理道閘,如有需要最多咪比錢房署,佢地處唔處理係佢地既事了本留言最後由 我係女仔 於 2024-04-09 12:03:49 編輯本留言最後由 我係女仔 於 2024-04-09 12:10:16 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖