香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 健康 » 五大排毒方法
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

五大排毒方法
1、多喝蜂蜜水:不僅排腸胃毒,還排肝腎毒;

2、多出汗:多運動或泡熱水澡,通過汗液排毒;

3、膳食纖維排毒:促進腸道蠕動,排出體內堆積毒素;

4、喝粗糧粥:利於消化、減少毒素堆積,清洗胃腸;

5、充足睡眠:有助於身體各項器官順利排毒。
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應 1# Felice233A

我呢個------- >好差

回應  Felice233A

我呢個------- >好差
FaFa@啟晴 發表於 2012-7-19 09:19:11

有冇試下食火龍果?OK?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有冇試下食火龍果?OK?
MaggieWong 發表於 2012-7-19 09:21:28

乜都試過

乜都試過
FaFa@啟晴 發表於 2012-7-19 09:26:37

有冇對奶類飲品有敏感?有既就2日飲一次黎個清腸胃大排毒~

有冇對奶類飲品有敏感?有既就2日飲一次黎個清腸胃大排毒~
MaggieWong 發表於 2012-7-19 09:29:40

冇敏感....如果八個人食嘢..就算七個有肚痌..我都唔會有

冇敏感....如果八個人食嘢..就算七個有肚痌..我都唔會有
FaFa@啟晴 發表於 2012-7-19 09:31:44

你個腸胃好堅呀!

回應 2# FaFa@啟晴

上嚟少咗,妳又改名,呢個名唔係表示妳脫離 Lady 一族吖嘛?我小時候常有妳這毛病,後來閱報學識解決方法,果然凑效。首要條件係生活有序。
每日唔好太晏起身,否則過咗大大時間就有困難;起身之後飲一大杯水,然後食早餐,跟住去坐廁,思想要諗住大大,直至解決之後離開廁所。
初期極為困難,但必須每早如是,即使每次只能出很少,都無所謂。
一段日子之後,成為習慣,毛病就不藥而癒。
希望對妳有幫助。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

你個腸胃好堅呀!
MaggieWong 發表於 2012-7-19 09:34:29

唔想甘堅

回應  FaFa@啟晴
上嚟少咗,妳又改名,呢個名唔係表示妳脫離 Lady 一族吖嘛?我小時候常有妳這毛病,後來...
Felice233A 發表於 2012-7-19 09:36:33

有點困難..每朝六點半起床上班..如果做晒以上程序..可能要五點就起床
妳甘講我又諗返起..以前湊仔仔有段時間沒有上班工作..當時真係可以好"他條"每日安座厠格

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖