香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 其他 » 2012 暑期班
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

2012 暑期班
大家好, 小妹今年有幸可再擔當暑期班興趣老師,
如你們的小朋友有興趣學一些DIY手工皂,潤唇膏等產品,
請向以下機構查詢, 謝謝 !!

如大家有興趣報名, 可先到以下網址查閱詳細資料
http://vb.hkfyg.org.hk/chi/index.html

日期 : 7月14日至8月11日 (逢星期六)
時間 : 1小時
費用 HKD400 ( 共5堂,巳包材料費)
上課位置 : 賽馬會茵怡青年空間
地址 : 將軍澳貿泰路8號茵怡花園第二座平臺
查詢電話 : 2997 0321

VB S12-094 DIY潮品班 A ( 年齡 8-9 )(尚餘小量名額)
VB S12-095 DIY潮品班 B ( 年齡 10-12 ) (名額巳滿)
VB S12-096 DIY潮品班 C ( 年齡 13或以上 )(尚餘小量名額)

課堂介紹
(1) 乾燥香草浴鹽
(2) 洋甘菊護唇膏護唇霜
(3) 固體香水膏
(4) 得意手工皂 (一) 兒童薄荷手工皂 (無薄荷腦,溫和安全,清涼消暑 )
(5) 得意手工皂 (二) 日式和果子手工皂

若基督是你的朋友,你便擁有喜樂、安寧與幸福。
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.
分享 分享 讚好人數:4查看名單

姐姐,我都學得唔得呀?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

EMILY 真係一個好有熱誠的人....我學到你一成就好...可惜我係一個好鬼懶惰的人..
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:0查看名單

姐姐,我都學得唔得呀?
MaggieWong 發表於 2012-6-21 09:56

因為學生唔係由我收既, 不過你可以打電話問下中心既....呵呵 !!
When Christ is your friend, you have joy, serenity, happiness.

EMILY 真係一個好有熱誠的人....我學到你一成就好...可惜我係一個好鬼超懶惰的人..
yee 發表於 2012-6-21 11:20

唔好咁講啦, 你睇我好, 凡睇你好, 上天給每人不同的天賦, 只要你好好發揮, 便不會浪費恩寵

上天給你做一個好媽咪, 你要照顧小孩的起居飲食, 生活, 學習都不簡單呀 !!

如你叫我每天早上7時多帶小朋友上學, 我想死....呵呵

姐姐,我都學得唔得呀?
MaggieWong 發表於 2012-6-21 09:56

你?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

姐姐,我都學得唔得呀?
MaggieWong 發表於 21-6-2012 09:56 AM

EMILY 真係一個好有熱誠的人....我學到你一成就好...可惜我係一個好鬼超懶惰的人..
yee 發表於 2012-06-21 11:20

YEE, 我睇返你既POST, 真慚愧...因為我最近都無咩上CY CLUB, 平時義工服務時間又同自己主日教主日學時間撞期

好耐無見你啦啦...你們最近好嗎?!

YEE, 我睇返你既POST, 真慚愧...因為我最近都無咩上CY CLUB, 平時義工服務時間又同自己主日教主日學時間撞...
beautyemily 發表於 2014-01-27 01:13:44
繼續努力 做你的義工。做重要的事先。
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖