香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 啟鑽苑(公屋) » 濕到出晒水
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

濕到出晒水
我住啟雋向住啟宏 (230平方尺)
呢幾日除咗走廊濕到出晒水外
屋企一日要分段開七八個鐘抽濕機,仲要兩部一齊開
喺舊屋搬佢地來時我以為一部應該頂得住
聽街坊講佢地屋企唔開抽濕機成幅牆出晒水 ......
((呢個係我十幾年前喺舊居恐佈回億))
唔好信啲人講話開冷氣可以抽到濕,我舊屋「發」到變黑已經證明咗係錯!
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1324xxx 擴2 Feb/13, P-0096xx (2017)
15/5/2018 S1   12/6/2018 審查,  13/6/2018 補交資料
01/Aug/2018 S2, 08/Aug/2018 S3, 15/Aug/2018 S4
17/Aug/2018 收信滿東邨

我也是2部抽濕。。。。頂不順
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我也是2部抽濕。。。。頂不順
donut2024 發表於 2022-03-26 20:53:55 原文
你住大單位?
我以前舊居 500平方尺係呢兩部加埋一部老爺機.....

我住啟雋向住啟宏 (230平方尺)
呢幾日除咗走廊濕到出晒水外
屋企一日要分段開七八個鐘抽濕機,仲要兩部一齊...
SimonCHAN2021 發表於 2022-03-26 20:21:19 原文
甘誇張?? 窗都有開嗎?? 有問大約幾樓? 極高層嗎?? 低層都一樣情況嗎???

你住大單位?
我以前舊居 500平方尺係呢兩部加埋一部老爺機.....
SimonCHAN2021 發表於 2022-03-26 21:05:37 原文
400幾呎的單位,不過在潮濕區,濕上加濕,起碼開了2個抽濕機後不會濕到滴水,乾爽一點

400幾呎的單位,不過在潮濕區,濕上加濕,起碼開了2個抽濕機後不會濕到滴水,乾爽一點
donut2024 發表於 2022-03-26 21:53:32 原文
我嗰兩部用廠商聲稱 (機電署嗰數值低好多)
一部 27L 一部 25L
27L 嗰部 sharp 差不多日日倒一桶
25L 嗰部 Panasonic 都三四日倒一桶
頭先出去倒垃圾見到成條走廊啲牆出晒水
我唸我今晚可能要開住其中一部訓覺 (之前我抽到臨訓前會熄晒佢)

甘誇張?? 窗都有開嗎?? 有問大約幾樓? 極高層嗎?? 低層都一樣情況嗎???
miumiuchow 發表於 2022-03-26 21:48:54 原文
我住中低層
無日照都係原因
但係我不嬲都唔開窗,除咗開抽油煙機時要焗開

我高層 一向都少開窗 開晒冷氣算鬼數 ?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖