香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 皇樂 21室
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

皇樂 21室
唔識睇d圖,唔知有冇師兄師姐可以睇睇皇樂21室即係向邊?望樓抑或望山?

我獲派極低層,掙扎緊要唔要 (千祈唔好話有新樓都唔要,一諗到平台多垃圾,樓上咁多層冷氣機滴水,同埋堅驚空中飛人)
12/2014 1364 新2
10/2020 S1
21/4/2021見主任
14/5/2021 S2
23/10/2021 網上轉S4
29/10/2021 首派皇后山
9/11/2021 親身拒絕
23/11/2021 網上顯示拒絕
4/12/2021 轉回S2
11/2/2022 二派網上轉S4
15/2/2022  二派富蝶
七年兩個月畢業
分享 分享 讚好人數:4查看名單

首派 和田中層 終於安居樂業 08/09/2022收鎖匙,正式畢業
新5+1 G1364... 3/6/2022 S4  8/6/2022收配房信
特快:2019(P7783), 2020(P6033), 2021(P2488), 2022(P0435)
12/2014藍卡 轉新5 9/2016  轉新5+1 4/2019
29/6/2021 S1 7/7/2021收到審查信14/7見主任 24/9/2021 S2
耐心等待中...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

皇樂,21室,2-3人,向西北,園景
G1378*** 新2>市2>新2 彈出彈入
15-07 S0
21-09 S1
21-10 S2
21-11 S4
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我都好怕極低層呢個問題
9/1/2015開始排,2017 三人轉二人隊,號碼無變 G1367
新界2人,28/4見主任,6月中s3,2/11睇唔知幾時轉左S4中…
8/11 首派-皇后山

皇樂,21室,2-3人,向西北,園景
2015May 發表於 2021-11-02 23:40:17 原文
師兄,唔好意思...園景即係樓下係公園??本留言最後由 Kaye2009 於 2021-11-02 23:43:12 編輯
10/2020 S1
七年兩個月畢業

我都好怕極低層呢個問題
Ahsumlau 發表於 2021-11-02 23:41:28 原文
我冇諗過派咁低架?所以依家瞓唔著...要好唔要好??
10/2020 S1
七年兩個月畢業

唔識睇d圖,唔知有冇師兄師姐可以睇睇皇樂21室即係向邊( 望樓定望山?)派極低層,爭扎緊要唔要 (千祈唔好話...
Kaye2009 發表於 2021-11-02 23:26:33 原文
平台垃圾就唔使多擔心,因為隔日會清一次,冷氣滴水就唔會咁快有,因為個個都裝新機,至於空中飛人就控制唔到喇,唔使咁灰嘅,有新樓住都係好事,起碼知道冇上手。
G1378*** 新2>市2>新2 彈出彈入
15-07 S0
21-09 S1
21-10 S2
21-11 S4
分享 分享 讚好人數:6查看名單

回應 #6 Kaye2009

老實講?我自己都好怕空中飛人…我都有諗過派新樓但系一樓會點…但前排我住附近真系有空中飛人..見到啲報章啲相,系一樓單位既牆角有肉醬,真系會好有陰影???‍♀️??‍♀️真系要自己諗下聽多啲意見,就會有明確答案
9/1/2015開始排,2017 三人轉二人隊,號碼無變 G1367
新界2人,28/4見主任,6月中s3,2/11睇唔知幾時轉左S4中…
8/11 首派-皇后山

回應  Kaye2009

老實講?我自己都好怕空中飛人…我都有諗過派新樓但系一樓會點…但前排我住附近真系有空中...
Ahsumlau 發表於 2021-11-02 23:52:39 原文
我從來冇諗過會派1樓??拒絕又驚二三派唔知去邊
不過...點都會同小朋友去睇下先再決定要唔要
10/2020 S1
七年兩個月畢業

回應 #9 Kaye2009

我凡事都有最壞打算開始諗?二三派就會去返舊樓居多,所以睇你對舊樓又點睇
8/11 首派-皇后山

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖