香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 東匯邨 » 估唔到房署承辦商翻新得咁差
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

估唔到房署承辦商翻新得咁差
淨係同我油牆同門就算,其他咩都唔執,早知拎翻新津貼啦,唉,而家又要自己出錢再搞過。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

當然我揀時都係,因為我想拆地板,所以有問主任,翻新會唔會起埋地板,佢都佢答我唔會,只係會幫我簡單油牆,油門,所以我揀翻新津貼
擴三
14年1月藍咭
G1342-g1344
18年12月29轉s1
19年2月9號收信,2月19號審查
19年2月26s2
21年1月29s4
21年2月8拒絕
21年3月12二派s4
21年3月派水泉澳邨安居樂業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

主任無講咩?當時主任有同我講,暗示我揀翻新津貼

當然我揀時都係,因為我想拆地板,所以有問主任,翻新會唔會起埋地板,佢都佢答我唔會,只係會幫我簡單油牆...
Karinalamlamlam 發表於 2021-06-06 11:15:46 原文
我之前果間屋唔係咁,佢同我廁所換埋新磚,啲喉都係全新,估唔到而家咁求其

主任無講咩?當時主任有同我講,暗示我揀翻新津貼
GloriaNgai 發表於 2021-06-06 11:19:05 原文
我有問佢,佢答我唔知,要問工程部

我有問佢,佢答我唔知,要問工程部
koopadx 發表於 2021-06-06 11:20:43 原文
真係個個邨辦/工程部都唔同,真係要睇彩數
分享 分享 讚好人數:1查看名單

真係個個邨辦/工程部都唔同,真係要睇彩數
GloriaNgai 發表於 2021-06-06 11:23:51 原文
而家冇計啦,破費裝修當買個教訓

個地板唔係原裝設備,正常可以要求佢起左佢喎

以前係咪都同你打左個地板佢,只係近年開始,有啲佢聲稱新淨的地板,佢會保留,但你仍然可以要求佢起左佢架喎

大格果啲雲石地板,真係要唔過,我中過伏,質素好差,反而幾廿年前細細格果啲,有啲質量仲非常好,只係唔好睇

我之前果間屋唔係咁,佢同我廁所換埋新磚,啲喉都係全新,估唔到而家咁求其
koopadx 發表於 2021-06-06 11:19:42 原文
通常比較新既樓就係咁二翻新,樓齡舊果D就全拆換過.

有翻新津貼拿咩?學到野
G1315 新4,2021年9月改市4,等終極一派

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖