香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 審查保險問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

審查保險問題
我未收到信見主任,不過想問下如果我同小朋友都有買保險要交保險咩文件??因為我見有師兄師姐話交年報?年報係咪要有埋紅利收入?謝謝大家??
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
21年1月轉新2,7月16 S1,8月24見主任
9月8 S2,
11月20首派皇后山
分享 分享 讚好人數:0查看名單

保險每年都有週年報表寄比你的,裏面有紅利同現金價值果啲顯示的。
新3.1377..make a wish,不能更改天氣幻變
2021年7月30日S1,10月8曰收審查信,11月17日S2 ,2022年1月10日轉擴市,3月15日轉回新界S0,4月20日S2,5月12日S4,14號收信和田邨畢業了

保險每年都有週年報表寄比你的,裏面有紅利同現金價值果啲顯示的。
lyth716 發表於 2021-05-04 10:48:15 原文
哦,明白,因為往年我都成份野掉咗
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
9月8 S2,
11月20首派皇后山

回應 #3 Yw2009

可以叫保險公司印返出黎
G1359 新2 (10/2014藍卡)
2020/10 S1
2021/4 見主任
2021/5 S2
2021/8 S4
2021/8 首派大埔富蝶(預派)
2021/11 攞鎖匙畢業

哦,明白,因為往年我都成份野掉咗
Yw2009 發表於 2021-05-04 10:51:53 原文
可以叫經紀印番比你,send番比你我會快啲,其實留番會好啲,因為裏面都好多野睇,識睇的話
新3.1377..make a wish,不能更改天氣幻變
2021年7月30日S1,10月8曰收審查信,11月17日S2 ,2022年1月10日轉擴市,3月15日轉回新界S0,4月20日S2,5月12日S4,14號收信和田邨畢業了
分享 分享 讚好人數:1查看名單

一定要係年報
主任太叻,比保單資料佢係唔識睇既
新界2人G13665-G13679
3May2021見主任
5月尾已收合格信
Nov2021特快畢業

回應  Yw2009

可以叫保險公司印返出黎
ryoma152 發表於 2021-05-04 11:00:46 原文
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
9月8 S2,
11月20首派皇后山

一定要係年報
主任太叻,比保單資料佢係唔識睇既
devilchilli 發表於 2021-05-04 11:15:39 原文
好呀,唔該你????雖然應該都有排未到我審查,不過都想知道多小小要拎咩文件做定兩手準備
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
9月8 S2,
11月20首派皇后山

好呀,唔該你????雖然應該都有排未到我審查,不過都想知道多小小要拎咩文件做定兩手準備
Yw2009 發表於 2021-05-04 12:52:33 原文
總之有乜就攞乜
記得要影印
攞多好過攞小
我就係要走兩轉
新界2人G13665-G13679
3May2021見主任
5月尾已收合格信
Nov2021特快畢業

總之有乜就攞乜
記得要影印
攞多好過攞小
我就係要走兩轉
devilchilli 發表於 2021-05-04 13:22:12 原文
分兩日?
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
9月8 S2,
11月20首派皇后山

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖