香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 希望有心放售單位的街坊注意!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

你有冇黎過彩興睇過呀,2026年東九龍站彩雲站正式通車,就算未及時通車,我地落去彩虹站都係5分鐘,唔好拎...
如來神掌 發表於 2021-05-04 15:36:56 原文
冷靜點,都是居屋不要用來比較。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

冷靜點,都是居屋不要用來比較。
JennyYung1 發表於 2021-05-12 00:41:32 原文
C姐:妳說得對!唔應該為了抬高自己,而踩低別人,因為大家都係機緣巧合、真心白銀買返嚟。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

C兄明踩綠置,甚至侮辱麗翠有一半係公屋…其實居屋只是港府俾嗰啲無乜銀、又恨買屋嘅市民,嚐嚐業主的滋味...
飛faiyu772 發表於 2021-05-11 12:17:28 原文
我夠知買樓係睇location la, 彩興做唔到居屋中藍籌屋苑可以放長雙眼睇,你都傻嘅,我屋企本身都有兩層私樓咪照買居屋,最重要係低價入市,其實全港有幾多人真係可以full pay, 咪又係借銀行$,依家咁嘅時勢公務員都可能會比中共抄⋯買七百八百樓一上會就負咁大條債,你估真係醫生咩,疫情下醫生都怕病毒感染啦,我冇睇唔起公屋Wo,係條友仔過嚟串柒柒先,我一直係講緊新居屋,你唔好拎咁舊嘅出嚟討論本留言最後由 如來神掌 於 2021-05-13 19:42:56 編輯

彩雲站幾時有....
陳生既老婆 發表於 2021-05-11 09:45:18 原文
2026,位置C座對出

講真如果麗翠苑,啟朗苑或彩興苑三個選擇...我諗好多人都選擇前兩個屋苑...因為彩興苑同MTR會有段距離...當...
pennylys2803 發表於 2021-05-11 22:49:45 原文
所以買樓前除咗睇location ,樓書,未來基建發展都要留意清楚,research 一定要做足,2026東九龍綫正式通車,彩雲站專為彩興四彩而建造,唔好玩麗翠我自己一定唔會揀,啟朗我冇research過,但彩興位置旺中帶靜,街市食嘢咩都有,就差一個商場本留言最後由 如來神掌 於 2021-05-13 19:41:09 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

C姐:妳說得對!唔應該為了抬高自己,而踩低別人,因為大家都係機緣巧合、真心白銀買返嚟。
飛faiyu772 發表於 2021-05-12 05:21:07 原文
冇人睇低你wo, 係咪咁大家用差唔多嘅價錢買,升幅少我哋一兩百萬甚至係三百萬,有啲酸有啲眼紅咋?綠置居仲有一半係公屋死都要拎埋出嚟講,啟朗我就收聲,麗翠wo,你同返青富果啲比較la本留言最後由 如來神掌 於 2021-05-13 19:54:58 編輯

我夠知買樓係睇location la, 彩興做唔到居屋中藍籌屋苑可以放長雙眼睇,你都傻嘅,我屋企本身都有兩層私樓...
如來神掌 發表於 2021-05-13 19:33:30 原文
咁如果屋企有三層樓兩個車位但係自己仲可以住公屋呢咁呢啲叫做乜嘢

注意我唔係話我只係我識呢啲人本留言最後由 angys1972 於 2021-05-13 20:19:37 編輯
市2-G1324-G1326 / 02年一人申請 / 02年中藍卡 / 13年加了家人入了擴2 / 15年轉市2 /
2019年08月尾見主任 / 經過了17年慢慢長月 / 2019年10月尾派元州邨元樂樓 / 2019年11月18日正式收樓 / 住住先會更加努力去改善生活質素及環境
寒舍 : http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=268042

我夠知買樓係睇location la, 彩興做唔到居屋中藍籌屋苑可以放長雙眼睇,你都傻嘅,我屋企本身都有兩層私樓...
如來神掌 發表於 2021-05-13 19:33:30 原文
你自爆全家點樣(坤)居屋,其實呢啲屬於臭屎、請密冚!唔係個個好似你咁…要問銀行度水,先至買到屋,以你嘅level仲有排學。唔理佢係新、舊居屋,投資房地產,始終都係要睇location,這是基本常識吧。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

冇人睇低你wo, 係咪咁大家用差唔多嘅價錢買,升幅少我哋一兩百萬甚至係三百萬,有啲酸有啲眼紅咋?綠置居仲...
如來神掌 發表於 2021-05-13 19:53:30 原文
葡萄你嗰幾球嘢?買政府嘢諸多制肘,絕對唔係我杯茶
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

其實個單位廚廁對改唔好幾好用,
沖涼有陣油煙味!廚房有陣屎味!
感覺還是怪怪的
有好多室裝修單位改裝後還是怪怪的

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖