香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快號碼
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我明白,所以我都無諗過你幫我估到咁盡,我係日日坐輕鐵經兆康望住菁田和田去肉眼估佢幾時派
同埋唔好咒我2...
Ladycrab 發表於 2021-04-14 22:19:22 原文
應該下年年中到年尾派我估,我無咒你?我都想師姊早日安居既,不過有時希望愈大失望愈大,我之前都係咁?,所以純粹提醒下,無其他意思既,唔好誤會!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

應該下年年中到年尾派我估,我無咒你?我都想師姊早日安居既,不過有時希望愈大失望愈大,我之前都係咁?...
jasonkkw 發表於 2021-04-14 22:22:29 原文
我尼d叫催眠自己?又名發夢??????
可以查詢各屋邨單位面積的網站
https://data.housingauthority.go...set=ha_prhs&lang=en

擴2->新2(指定屯門),藍卡編號:U039xxx >S5畢業(由申請至3派畢業6年半)
2015年[7月]房屋署睇漏懷孕證明,人為錯誤當作1人申請;[8月]更正後為G1375~1377.....(相應為2015年8月)
2021年[7月2日]S1
首派:21/11/2021皇后山皇頤樓(拒絕)
2派:4/1/2022大埔富蝶斑蝶樓(拒絕)
3派:14/2/2022屯門安定邨,指定屯門畢業

屯門屋邨長大,鐘情舊邨
做得指定地區,都係房署認為你有特別需要先批到,
咸魚青菜各有所愛,唔駛問我點解唔要新屋架啦

我尼d叫催眠自己?又名發夢??????
Ladycrab 發表於 2021-04-14 22:24:07 原文
因為而家新2接受配房去到1355左右,同師姐號碼差左差唔多兩萬,所以如果淨係照有呢兩年新界先落成既屋邨,未計轉區既人既話,師派到屯門既機會的可能性不高!不過anyway,加油?

回應 #15 jasonkkw

2019無留意, 因為知道自己無機會
藍咭 U03232XX  (擴4   G1355 - G1357= 2014年8月)
2017 特快 P0283XX / 2020 特快 P420X / 2021 特快 P143X
7/21  S1 》9/21  S2 已審,  市4轉新4  (已見房協主任, 同月收合格信)
6/1/22  S4 》11/1/22   首派皇后山皇樂樓》15/1/22 拒絕
25/1/22 停留拒絕
(代朋友出post: 新2 G1399~1400)

回應  jasonkkw

2019無留意, 因為知道自己無機會
JW150821 發表於 2021-04-18 12:27:39 原文
師姐今年應該有機,2千頭到1千尾,如果少人參加可能可以去到1千中

回應 #25 jasonkkw

希望有啦, 日日見住娘家對面果間凶宅擺左係度幾年, 上年特快應該有人要左, 但最後應該無拎匙...又係擺左係度...有得睇, 無得食!
藍咭 U03232XX  (擴4   G1355 - G1357= 2014年8月)
2017 特快 P0283XX / 2020 特快 P420X / 2021 特快 P143X
7/21  S1 》9/21  S2 已審,  市4轉新4  (已見房協主任, 同月收合格信)
6/1/22  S4 》11/1/22   首派皇后山皇樂樓》15/1/22 拒絕
25/1/22 停留拒絕
(代朋友出post: 新2 G1399~1400)

回應  jasonkkw

希望有啦, 日日見住娘家對面果間凶宅擺左係度幾年, 上年特快應該有人要左, 但最後應該無拎...
JW150821 發表於 2021-04-18 13:01:33 原文
兇宅就睇自己既接受能力?排咗咁耐既話

我都希望今年特快有份
2014/09藍卡 G1359xxxx 擴3 2018/09 轉擴4
特快P025xxx P021xxx P011xxx P006xxx P004xxx
2021 P0017xx 揀樓日期5/10/2021 成功揀樓
11/11審查改市區S1 17/11轉S2 18/11收合格信 21/11轉S4
25/11收信 01/12簽約取匙 畢業了

我都希望今年特快有份
jocechoy 發表於 2021-04-19 02:29:46 原文
應該有機會既?

擴4 1349、2014年4月藍卡
25-4-2019 S1
19年7月15 審查、7月23合格,2021年8月中轉市4
2021年9月3s4
特快:2019-編號43xx 2020-編號26xx

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖