香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快號碼
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

特快號碼
好奇想問下各位師兄師姊你哋之前最多試過特快號碼由幾多跳到幾多(一萬以內既話),例如有師兄師姊試過由九千跳到三千咁,純粹好奇問下,謝謝!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好奇想問下各位師兄師姊你哋之前最多試過特快號碼由幾多跳到幾多(一萬以內既話),例如有師兄師姊試過由九...
jasonkkw 發表於 2021-04-13 21:27:11 原文
師妹答得嗎?
(2018)p0179xx
(2019年)p119xx
(2020)p100xx

尼3年我都有做記錄,我都想知今年咁多新樓,我有無可能去到6000(比我發夢都好)
可以查詢各屋邨單位面積的網站
https://data.housingauthority.go...set=ha_prhs&lang=en

擴2->新2(指定屯門),藍卡編號:U039xxx >S5畢業(由申請至3派畢業6年半)
2015年[7月]房屋署睇漏懷孕證明,人為錯誤當作1人申請;[8月]更正後為G1375~1377.....(相應為2015年8月)
2021年[7月2日]S1
首派:21/11/2021皇后山皇頤樓(拒絕)
2派:4/1/2022大埔富蝶斑蝶樓(拒絕)
3派:14/2/2022屯門安定邨,指定屯門畢業

屯門屋邨長大,鐘情舊邨
做得指定地區,都係房署認為你有特別需要先批到,
咸魚青菜各有所愛,唔駛問我點解唔要新屋架啦
分享 分享 讚好人數:1查看名單

師妹答得嗎?
(2018)p0179xx
(2019年)p119xx
(2020)p100xx
尼3年我都有做記錄,我都想知今年咁多新樓,我...
Ladycrab 發表於 2021-04-14 00:14:37 原文
都可能有機會既??師姐如果係一萬頭既話,今年特快又唔似上年既話,你應該會六千左右

唔知1350今年特快有冇機會?
5/2014  藍卡
10/2019見主任
12/2019 S2
G1350市3
8/7 2021轉市區
5/8 首派興民邨
9/8 拒絕❌

唔知1350今年特快有冇機會?
周123少456na 發表於 2021-04-14 06:56:40 原文
師姐介唔介意分享下之前既特快號碼?大概就可以,你今年應該有機會!

回應 #5 jasonkkw

我冇申請過,見舊年1350申請特快的號碼好像係9千几
5/2014  藍卡
10/2019見主任
12/2019 S2
G1350市3
8/7 2021轉市區
5/8 首派興民邨
9/8 拒絕❌

回應  jasonkkw

我冇申請過,見舊年1350申請特快的號碼好像係9千几
周123少456na 發表於 2021-04-14 10:17:17 原文
舊年1350應該係3千以內

回應 #7 jasonkkw

對。我特快2020年都p4001?,最後一日都係沒有揀樓
G1355xxx-1357xxx 市3
S1 21/9/6審查,22/1/11 轉S2
3/26首派彩虹邨丹鳳樓1樓✖️
28/4二派南昌邨畢業

回應  jasonkkw

對。我特快2020年都p4001?,最後一日都係沒有揀樓
Ida1980 發表於 2021-04-14 11:19:20 原文
2到3人應該要2千尾,仲要有心理準備係唔太好既樓

回應 #9 jasonkkw

係呀!
G1355xxx-1357xxx 市3
S1 21/9/6審查,22/1/11 轉S2
3/26首派彩虹邨丹鳳樓1樓✖️
28/4二派南昌邨畢業

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖