香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 澄清小朋友散步一事
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  Yaka

第一,你完全錯重點囉,阿姐!
個問題唔係你拜四角,而係你講到好似唔關你事咁,間屋係你架,...
64136 發表於 2021-04-13 22:11:36 原文
64136 邊個錯重點啊?我一路講緊點解唔當面講要背後放上網啊 我從來都無講過唔關我事 只不過講番件事實出黎
你點對人 人地點對番你 好正常姐 你上面個post好態度咩 口口聲聲企人地角度 我唔覺你做到囉
我點大哂?而家係咪我搞事?
對bb鞋我買左都係著過一次一分鐘都無 就比人擺上網
而家邊個惡啊? 你都好意思係度講有感而發
我有心想解釋解決件事 對方唔出黎又賴番落我度啊?
你咁叻 咁你又解決左你鄰里關係未啊?剩係識上網鬧人地 解決到啲咩啊?開口埋口叫個小朋友做畜生 你都唔係好人得去邊啦 憑咩企係道德高地上講我啊
仲要覺得自己有教養 邊個比啲咁既自信你?

聽力敏感,壓力大就睇醫生啦
向我發洩做乜 未了解成件事又要加啲幻想落去
我話三口六面講清楚有咩問題 定係要係網絡上講啲唔需要負責任同現實唔敢講既野? 我一個女人加個歲幾小朋友出黎 你驚咩啊?
大家住同幢大廈 唔好同我講咩無時間 轉頭又要上網繼續講 無意思架
成個社會風氣就係比你呢啲人搞到差哂
遇事唔解決就要放上網 放上網解唔解決到你既問題?美其名呻下,舒發情緒 實質就係公開圍屌人 希望有人企係自己個邊明白你 散發負能量 成個問題解決根本唔願意去嘗試 你同我講自私?你有大愛?
呢啲我都唔想知 我唔想再網上覆你 係咁
分享 分享 讚好人數:0查看名單

港媽真係好小氣???

64136 邊個錯重點啊?我一路講緊點解唔當面講要背後放上網啊 我從來都無講過唔關我事 只不過講番件事實出黎...
Yaka 發表於 2021-04-14 02:05:47 原文
請樓主保持冷靜,好嗎?係咪真心想相處融洽先?既然知道此人是誰,應該買半打蛋撻或一梳蕉之類(其實有限$)!直接拍門、四四六六澄清/拆掂佢,因為上網繼續講無意思,這網站人太多,不必逐個回覆了,謝謝。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

香港少少野都有人投訴 雀仔叫又要投訴啲雀仔
條馬路有車行又要投訴啲車嘈 少少聲都接受唔到去
孤島住啦 有人就有聲架啦
上面個留言都真心搞笑 樓主比人擺上網 仲要買蛋撻慰勞番個鄰居

香港少少野都有人投訴 雀仔叫又要投訴啲雀仔
條馬路有車行又要投訴啲車嘈 少少聲都接受唔到去
孤島住啦 有...
yyyyy12 發表於 2021-04-14 20:06:59 原文
C姐:慰勞=用言語或物質慰問(勞苦或有功)的人,所以絕對唔啱呢個case用。
蛋撻/香蕉是用嚟伸出友誼之手,妳覺得太破費嗎???幾蚊份,好睇又實用!其實呢兩個帖子只得三、四頁嘅留言,如果呢位樓主唔另開新帖,根本就冇人記得。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

港媽真係好小氣???
Zac30391 發表於 2021-04-14 09:15:57 原文
我係咁小氣架啦 你唔小氣咁咪大方啲話比大家知你住邊啊?幾時入夥?屋企人有咩人啊?你地平時咩時間活動啊?港男

回應 #26 Yaka

潑婦

人哋上網曝光 仲要伸出友誼之手,你係聖人?

回應  Yaka

潑婦
Zac30391 發表於 2021-04-16 17:58:53 原文
港男真係好小氣???

你呢啲港女完全唔覺得自己有錯,仲要怪人
又話唔得閒Mon post覆人,又想攞尾彩,完全係港女嘅特色呀???
喺度都要讚一讚你老公啊,可以咁包容你
真心恭喜佢呀?
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖