香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 澄清小朋友散步一事
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

澄清小朋友散步一事
樓下個post想點
https://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=296178

大家好,我就係樓主所講嗰戶單位

首先我想澄清呢位樓主所指喺走廊散步呢點,大家所指嘅散步係點我唔知,嗰晚我就係帶住個小朋友想落樓接我先生,夜晚11點幾無咩人部lift好快就到,一開門我先生上咗嚟,咁跟住我哋就入返屋,成個過程1分鐘都冇,咁樣叫散步?樓主你當晚都開咗門問咗句小朋友咁夜未瞓?我先生回咗句而家入去瞓覺啦仲叫我小朋友同樓主Say Hello表示友善
點解樓主有不滿當時唔講出嚟?要背後咁樣放上網公審我地?你都幾惡下喎!

消防上門係真嘅,我媽咪老人家堅持要搞呢啲拜四角,嗰日都得我媽咪自己一個嚟,詳情係點我唔清楚,淨係知嗰日驚動左消防員上門,喺度問大家有邊個波及左?係咪燒到你哋定點?如果唔係我唔明講出嚟想點?

我仲要澄清番我哋從來冇11點幾搬屋囉!麻煩你了解清楚再放上網啦,嗰啲大型紙皮我費事掉去垃圾房阻住大家,所以我等我先生收工返嚟同小朋友瞓咗覺先拎落樓下垃圾站掉,我哋都好小心細細聲唔想嘈到大家

至於我哋11點幾活動呢點你會唔會管太多? 我哋生活作息返咩工去邊係咪都要經過你批准?
我哋係咪同你有咩仇口要俾你放上網? 咪咁小學雞啦~下次有咩就報警唔需要忍得咁辛苦~一睇就知你冇嘢做乜都要講一餐,見你之前仲開post影人哋露台擺上網,其實間屋係私人地方,鍾意放咩使唔使入紙申請?

講左咁多都係想澄清返,唔想不停俾人公審一啲不實既事!絕無惡意!

香港人放鬆d,多d包容,多d溝通,少d投訴,大家左鄰右里,都係想相處融洽姐!
分享 分享 讚好人數:12查看名單

遠親不如近鄰,冤家易解不宜結
希望你哋可以盡早消除矛盾
南閻浮提眾生,舉止動念,無不是業,無不是罪。何況恣情殺害、竊盜、邪淫、妄語,百千罪狀。能於是十齋日,對佛菩薩諸賢聖像前,讀是經一遍。東西南北,百由旬內,無諸災難。當此居家,若長若幼,現在未來百千歲中,永離惡趣。能於十齋日每轉一遍。現世令此居家,無諸橫病,衣食豐溢。
分享 分享 讚好人數:4查看名單

樓下個post想點
首先我想澄清呢位樓主所指喺走廊散步呢點,大家所指嘅散...
Yaka 發表於 2021-04-10 21:11:15 原文
有的人系甘
5人调迁
分享 分享 讚好人數:0查看名單

N有N說法,Y有Y既回應...

認真睇晒兩邊留言,審死官
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:2查看名單

和諧和諧  本留言最後由 muimui0123 於 2021-04-11 01:52:54 編輯
人生路不熟, 希望係好的開始~

N有N說法,Y有Y既回應...

認真睇晒兩邊留言,審死官
busconcamp 發表於 2021-04-10 22:57:21 原文
大家齊齊食花生
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

樓下個post想點
首先我想澄清呢位樓主所指喺走廊散步呢點,大家所指嘅散...
Yaka 發表於 2021-04-10 21:11:15 原文
樓主:無必要另開新帖,因為冤有頭債有主,妳直接去嗰個post回覆,妳一言佢一語,咁…先至有連貫性。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

乜攪成咁?

乜攪成咁?
opclk 發表於 2021-04-11 05:00:20 原文
因為女人眼中容不下一粒沙
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

因為女人眼中容不下一粒沙
飛faiyu772 發表於 2021-04-11 06:04:57 原文
似足七十二家房客....香港乃投訴之都,名不虛傳。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖