香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » G1362想問下轉區問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

G1362想問下轉區問題
G1362xxxx
2人排左6年幾,還差7000幾個先見到主任
上網查過2022年前擴展市區都無乜供應,相反新界就有萬幾兩萬個
想問下以我情況,轉新界係咪快好多上樓?(不介意新舊,只求盡快上樓)
但想問我排緊擴展2人G1362xxx轉新界會否要凍結一排先比排隊?還是重新排?定跟番擴2個num去排新界2?因為好怕一轉左又要再排過,上網又搵唔到相關答案
G1362
分享 分享 讚好人數:1查看名單

跟返原先號碼,成功轉區新2后很快見主任了
G1367-G1369  21年7月轉市4
2015-3
2023-2-27見主任
2023-3-16綱上轉S2
2023-3-20收合格信
2023-7-3綱上 S4
2023-7-10首派馬坑邨
2023-8-9二派黃大仙下二邨
2023-9-13特快揀彩虹邨

G13519**一14年5月藍卡新3转擴3-19年轉市3現在在分居中,請問是要單方面簽字離婚程序要多久?公屋差唔多7年了都沒收到审查信,小朋友有ADHD請問是分到屋離婚好還是分到屋離婚好了。唔該?
G13519xx 市3
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #2 泉chuen

感謝你回答!另外想問大概點預計自己派哪裡?
G1362

請問14年5月申請的公屋13519**新二轉壙二17底转市三需要等多久?求助?
G13519xx 市3

G1362xxxx
2人排左6年幾,還差7000幾個先見到主任
上網查過2022年前擴展市區都無乜供應,相反新界就有萬幾...
nam9692008 發表於 2021-03-08 08:46:28 原文
唔係大埔就屯門本留言最後由 jasonkkw 於 2021-03-08 11:43:04 編輯

醫生難醫命終之人,佛陀難渡無緣的眾生

回應 #6 jasonkkw

感謝回答 我都係遁例八掛下 邊到都無乜所謂
頭先去去房署問,佢話睇數字黎講,轉新界會比較快
希望快點可以見主任
G1362

回應  jasonkkw

感謝回答 我都係遁例八掛下 邊到都無乜所謂
頭先去去房署問,佢話睇數字黎講,轉新界會比...
nam9692008 發表於 2021-03-08 12:21:47 原文
睇翻個人需要,如果親戚唔係住嗰邊或者返工返港島或者九龍就會耐少少

轉新界會快d

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖