香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 駿洋邨 » 有冇人浴室無拆洗手盤、 無做假天花、 無改燈位?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

有冇人浴室無拆洗手盤、 無做假天花、 無改燈位?
你地洗手盤上面有冇做D咩擺野?

原裝洗手盤比較淺,冇拆嘅話,做鏡箱好似好易頂頭

原裝鏡上面做吊櫃,燈位冇改嘅話,吊櫃好易遮哂光,鏡會好暗,吊櫃做得淺嘅話又好似無咩意思

你地點樣做?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原裝門超大, 過30吋闊原因為殘障輪椅出入。改子母門, 子門預7吋左右(約一卷廁紙闊/直徑)多少少, 造一手櫃如圖, 可以放好多野架,盡用每吋空間。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:5查看名單

...
skydreamer888 發表於 2021-03-07 23:05:39 原文
原裝"節約用水"塊境照用番, 拆左又要搞瓷磚, 掛下沖涼毛巾遮遮佢就可以。另外, 子母門可保留掩門而不用巴士門, 巴士門隔音及隔氣味太差。掩門私隱度最高。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1 skydreamer888

我在麗翠苑自己買的單位,就全部無動過政府浴室及廚房一切東西,太不環保了,只加上其他設備,待十多年后用舊了需大裝修再改吧?留咗D錢,我又幫老媽買咗青富苑了
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  skydreamer888
我在麗翠苑自己買的單位,就全部無動過政府浴室及廚房一切東西,太不環保了,只加上...
鄒順發 發表於 2021-03-07 23:46:52 原文
住緊好難再裝修的

回應 #5 allegro

十年人事幾翻身,十幾年前我大女用百五萬白表買咗愉翠苑845呎,前年我買左麗翠苑380呎,去年我又幫我媽買咗青富苑,我自己裝修,省下來少錢,加她老本,已可全款付清了,節儉及不浪費可致富?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

原裝"節約用水"塊境照用番, 拆左又要搞瓷磚, 掛下沖涼毛巾遮遮佢就可以。另外, 子母門可保留掩門而不用巴士...
allegro 發表於 2021-03-07 23:17:22 原文
改子母門都用得返原裝門?

未知

你地洗手盤上面有冇做D咩擺野?
原裝洗手盤比較淺,冇拆嘅話,做鏡箱好似好易頂頭
原裝鏡上面做吊櫃,燈...
skydreamer888 發表於 2021-03-07 23:05:39 原文
我係暉明邨,廁所咩都唔郁,連玻璃浴屏都唔做,做咗坐馬桶時感到好壓泊。
新2 G1352xxx,派粉嶺暉明邨。

豐儉由人.自己睇餸食飯,各有各設計,要適合自己去裝修先得

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖