香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 交通&道路 » 觀塘交通擠塞死結何時了...?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

觀塘交通擠塞死結何時了...?
開源道...開源不節流,塞到無朋友

https://www.hk01.com/%E5%91%A8%E...7%E5%A5%91%E6%A9%9F
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入
分享 分享 讚好人數:0查看名單

問你死未?
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!

呢個係死穴,有排搞。
2020 綠表資格 ?

呢個係死穴,有排搞。
Elsamama 發表於 2021-01-05 21:45:38 原文
放工時間...6點幾到藍田>法院路程,
好彩唔駛過埋迴旋處塞車重地,

法院站落車,
塞車情況,
快則10分鐘,慢則試過30分鐘本留言最後由 busconcamp 於 2021-01-05 21:52:49 編輯
24/09交租取匙!

回應 #4 busconcamp

我試過由新蒲崗搭巴士去觀塘駱駝漆大廈,本身路路暢通,點知去到德福開始塞 由德福到開源道塞足九個字.
從此以後,好怕入觀塘?
2020 綠表資格 ?

回應 #4 busconcamp

我朋友住屯門喺觀塘返工, 佢話每日返工、收工都心力交瘁。觀塘塞完,到屯門公路塞。 攰到喺巴士瞓著咗,瞓醒一覺 仲喺屯門公路??
2020 綠表資格 ?

回應  busconcamp

我試過由新蒲崗搭巴士去觀塘駱駝漆大廈,本身路路暢通,點知去到德福開始塞 由德福到開...
Elsamama 發表於 2021-01-05 22:09:31 原文
講開向東行,令禾記返起前年旅行完,機場搭A線巴士返港,
未到九龍灣塞車開始計...用左超過1個鐘

好在唔係打的(八折的除外)
24/09交租取匙!

我朋友住屯門喺觀塘返工, 佢話每日返工、收工都心力交瘁。觀塘塞完,到屯門公路塞。 攰...
Elsamama 發表於 2021-01-05 22:12:47 原文
唔通係禾姪仔 a
藍田返工,家住屯碼...每日人生隨時面對絕望2次 本留言最後由 busconcamp 於 2021-01-05 22:19:16 編輯
24/09交租取匙!

回應 #7 busconcamp

真係坐到人都癲。   我好驚好驚去該區。 我呢邊無地鐵  去親觀塘,要預咗巴士會塞車。
2020 綠表資格 ?

真係坐到人都癲。   我好驚好驚去該區。 我呢邊無地鐵  去親觀塘,要預...
Elsamama 發表於 2021-01-05 22:18:03 原文
觀塘生活基本唔錯...係交通擠塞就
24/09交租取匙!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖