香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 談舊款公屋好處
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

新樓配套差
1359xxx 擴展 4+1
分享 分享 讚好人數:0查看名單

廚房好夠大,平租,大多數都係香港人,通風,冇咩潮濕問題,唔擺床係門口附近就冇太大應聲問題
通常好多老人家住...
debbyfung1015 發表於 2020-11-21 04:33:30 原文
之前一直都唔知行明喉為乜,後來聽啲前輩話因為舊樓好多野老化要維修
所以做明喉係為左方便睇出事源頭(尤其係水管),而點解房署唔俾住戶收喉入牆都係同樣意思

當然,如果真係要收埋,點都要留生口俾工程人員/師傅睇
renemystina

之前一直都唔知行明喉為乜,後來聽啲前輩話因為舊樓好多野老化要維修
所以做明喉係為左方便睇出事源頭(尤其...
fortesting 發表於 2020-11-30 10:58:13 原文
水喉好小要正,反而係廚房條煤氣喉麻煩好多
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

水喉好小要正,反而係廚房條煤氣喉麻煩好多
debbyfung1015 發表於 2020-12-01 02:05:18 原文
我靜靜雞改左...?
renemystina

我靜靜雞改左...?
fortesting 發表於 2020-12-01 11:49:40 原文
改左水喉你講@.@?
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

改左水喉你講@.@?
debbyfung1015 發表於 2020-12-04 23:49:04 原文
低調低調,我阿爸堅持要改,阻止唔到
renemystina

低調低調,我阿爸堅持要改,阻止唔到
fortesting 發表於 2020-12-05 00:45:18 原文
改左搬個時要比錢改返同要預返間屋有關呢方面要自己出錢維修...

改左搬個時要比錢改返同要預返間屋有關呢方面要自己出錢維修...
debbyfung1015 發表於 2020-12-05 10:07:18 原文
我知道,到時有咩就要搵佢執手尾....
renemystina

我知道,到時有咩就要搵佢執手尾....
fortesting 發表於 2020-12-05 10:48:08 原文
請教下,我寫拒絕理由和要求後,收到封信話會處理,遲小小答复。。一等就等個幾月都未答复,網上都系拒絕狀態。。。以前有無其它網友系咁情況?

請教下,我寫拒絕理由和要求後,收到封信話會處理,遲小小答复。。一等就等個幾月都未答复,網上都系拒絕...
魚仔曲其 發表於 2020-12-05 11:25:39 原文
有無上過樂富問?
renemystina

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖