香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 談舊款公屋好處
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

談舊款公屋好處
分享 分享 讚好人數:0查看名單

間隔四正
面積較大
交通相對方便
配套完善
較寬鬆屋邨管理政策

暫時諗到咁多本留言最後由 fortesting 於 2020-11-20 09:57:54 編輯
renemystina
分享 分享 讚好人數:4查看名單

間隔四正
面積較大
交通相對方便
配套完善
較寬鬆屋邨管理政策
暫時諗到咁多
fortesting 發表於 2020-11-20 09:54:43 原文
間隔四正 - 俾個大露台你, 已經死,
面積較大 - 睇彩數,2人申請, 俾間1-2人單位你
交通相對方便 - 大把舊樓係山上,兩興為例
配套完善 - 同上
較寬鬆屋邨管理政策

暫時諗到咁多
5月正式入伙, 安居樂業

接受到既話。好處之一系平。平成千文。有時唔好著重間屋,張果千文用去合適既地方,可能改變到你一生。。。再有個好處咁系重建咯。住多十幾年,又有新樓咯。。。同住新樓既相反。一住住到舊。。交通同環境好既都話值得。但好多新樓位置真一般

接受到既話。好處之一系平。平成千文。有時唔好著重間屋,張果千文用去合適既地方,可能改變到你一生。。。...
魚仔曲其 發表於 2020-11-20 10:51:45 原文
你唔講我都唔記得左,舊邨租金真係好平,我呢度直情唔想佢重建
renemystina
分享 分享 讚好人數:2查看名單

舊樓用料比新樓更好,住左兩年都聽唔到隔離屋講野或者電視聲,反而住新樓既朋友話唔敢咁大聲講野,隔離屋會聽到晒
G 12548X  市4
2017/11/20 S1 ,2018/1/10見主任,
2018/3/5 S2 ;3/10 S3;3/16 S4;3/20 收信 耀東邨(一房單位);3/22 轉拒絕字
2018/4/14 S2;4/24 S3 ;4/25 S4 派愛民邨最底層
2015年 特快:22XX;2016 年 特快:12XX ;2017年 特快:34X
分享 分享 讚好人數:2查看名單

你唔講我都唔記得左,舊邨租金真係好平,我呢度直情唔想佢重建
fortesting 發表於 2020-11-20 10:58:26 原文
重建系唔系派返新既比你?

重建系唔系派返新既比你?
魚仔曲其 發表於 2020-11-20 11:08:53 原文
重建好似係享有優先權揀自己想揀既樓,無話新舊
同埋居屋都係排最前本留言最後由 fortesting 於 2020-11-20 11:10:08 編輯
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖