香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 啟朗苑 » 啟德沐安街興建過渡性房屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

啟德沐安街興建過渡性房屋
啟德沐安街近啟朗苑及德朗邨一塊地皮,東華三院申請於明年6月將會建2座各4層約4百60戶過渡性房屋,於2022年9月供3年內上樓住戶申請入住。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

起啲咁嘅臨時房屋, 供應量唔多建築費又唔平, 阿茂整餅
分享 分享 讚好人數:3查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都覺建築費咁貴,不餘起公屋。
市1

我都覺建築費咁貴,不餘起公屋。
忍士 發表於 2020-09-10 22:20:50 原文
公屋要過班垃圾會議員仲耐過條村重建
呢啲臨時房屋交比慈善機構搞慳左時間,少左單位
政治就係咁pk本留言最後由 z小龍 於 2020-09-10 23:06:51 編輯
擴4 G1324-26 6/09 U0224 8/14 2人 10/14 3人 4/16 4人
S1 24/9 > 19/11出審查日 > 28/11審查
S2 14/1 S3 15/1 S4 17/1滿東高層
S2 15/2  1/4指定  27/11取消指定
S3 4/1 S4 5/1 新田圍村

smallbeer 發表於 2020-09-10 20:20:25 原文
賠了夫人又折兵, 何必呢

smallbeer 發表於 2020-09-10 20:20:25 原文
講得啱,真係多夠餘!
黑暗的盡頭,就是光明!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

香港怪現象,過渡屋一边是公屋居屋,另一边是豪宅。?

臨屋到將來要拆無咁多阻滯,加上規劃都係臨時用途。

本留言最後由 Miko水 於 2020-09-12 10:03:33 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖