香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 富山邨 » 分享一下新居裝修
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...26
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

不知不覺已經住咗兩個星期,分享下我新居嘅裝修。全屋日式簡約設計,三房全地台,我哋將大房間開兩房,唔用廳近大窗位置間房,一來唔想個廳變暗,二來同老婆都想預留多D活動空間俾兩個小朋友玩,所以寧願小朋友兩間房細小小(每間房都有1.2米闊地台床+細衣櫃+書檯,應該都夠用)廚房俾老婆改造成佢鍾意嘅粉紅色,至於浴室佢話未改造好所以唔俾我放上來
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1311 市四
一派順安邨
二派愛民邨
終極一派定居富山邨
分享 分享 讚好人數:58查看名單

做咩廚櫃唔做埋粉紅色
擴2 轉 市2 No. 1265XXXX, 特快 No. 18XXX (2011), 15XXX (2012), 8XXX (2013), 58XX (2014)
Step 1 - 29/01/2013, Step 2 - 09/04/2013
第一次收信派長康邨, 第二次收信派雲漢邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

裝修得好靚呀,簡約整潔??
廳冇裝冷氣?
想睇吓小朋友房書枱係點,謝謝!本留言最後由 ngasze626 於 2020-09-02 12:39:45 編輯
10/2013 藍咭 擴3  G-1338XXX
12/6/2019 S2, 2/12/2019 S3, 3/12/2019 S4, 5/12/2019收信
感謝主, 首派駿洋低層 (5/12/2020仍未上樓)

做咩廚櫃唔做埋粉紅色
高腳七 發表於 2020-09-02 12:37:40 原文
廚櫃做粉紅色會唔襯全間屋
G1311 市四
一派順安邨
二派愛民邨
終極一派定居富山邨

G1331 擴3
8/1/19 S4 派滿東低層拒絕
3/2歸隊 期望二派心水
15/11/19 S3。  19/11/19 S4  4/12/19  駿洋低層
4/5/20選B餐,10/6/20收信美田,正式結束7年長跑

廚房啲櫃整埋白色就正

小朋友房有無書枱架?
G1336 擴4
2013-10  藍卡
轉新4
繼續耐心等……
4-1-2021 S1
X-5-2021 S2

人生路不熟, 希望係好的開始~

裝修得好靚呀,簡約整潔??
廳冇裝冷氣?
想睇吓小朋友房書枱係點,謝謝!
ngasze626 發表於 2020-09-02 12:39:09 原文
廳暫時唔裝冷氣住,因為部風扇燈嘅風力都幾勁下,所以諗住遲下再裝。小朋友房嘅格局都系一樣,兩門衣櫃,上面都有櫃,書檯上面都有層架、側邊有剩返少少位,師傅做咗個架俾小朋友放玩具
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
建立帳戶後請按此重載本頁。
G1311 市四
一派順安邨
二派愛民邨
終極一派定居富山邨
分享 分享 讚好人數:7查看名單

好溫馨?
市3

廚房啲櫃整埋白色就正

小朋友房有無書枱架?
Rain-Rainbow 發表於 2020-09-02 12:47:19 原文
白色櫃易污糟又難清潔,同全屋木色設計唔襯,唔會做白色啦兩間小朋友房都各有衣櫃同書檯本留言最後由 明yip 於 2020-09-02 12:55:34 編輯
G1311 市四
一派順安邨
二派愛民邨
終極一派定居富山邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...26
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖