香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 請各位業主幫幫忙, 明天開始分別去施加壓力
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...18
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

請各位業主幫幫忙, 明天開始分別去施加壓力
記住!要多人做先有用, 你係幫緊自己
方式: email, 打直線電話更佳, 勁D直接上門
""攻擊""
房協:(輕手)要求立即交代是否交漏文件?

地政:(重手)
要求地政一星期內(即6月5號deadline)完成site visit, 然後立即update現況, 否則行動升級

==================================================
"求援"
區議員:
求助TM區議員, 連宜家自己住緊其他區既議員都可以試下

媒體:
報章, 網媒, youtube channel...etc (方向係政府漠視民生)

申訴專員公署:
投訴2方(特別係地政)回答矛盾模糊, 要求調查是否瀆職(公職人員行為失當罪)

1823app:
用1823 app再追加投訴, 方向同上
分享 分享 讚好人數:7查看名單

大家有個共識, 目標係6月底前完左件事, 唔好睇完就算, 自己受番
分享 分享 讚好人數:6查看名單

記住!要多人做先有用, 你係幫緊自己
方式: email, 打直線電話更佳, 勁D直接上門
""攻擊""
房協:(輕手...
JJSTAR123 發表於 2020-05-31 22:50:12 原文
如果係房協交漏文件,咁對上果次地政係三月去睇,咁即係房協成兩個月都未交齊文件!

相反,如果係房協交齊文件,咁即係地政呢兩個月都冇做過野!!

我哋真係要睇吓係邊面講大話,再好好跟進!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

十卜 已腥email 地政 聽日再試打電話 業主們要一齊做野牙????
分享 分享 讚好人數:3查看名單

如果係房協交漏文件,咁對上果次地政係三月去睇,咁即係房協成兩個月都未交齊文件!
相反,如果係房協交...
happysnake6 發表於 2020-05-31 23:56:07 原文
地政出問題既機會大D, 房協出埋新聞照計唔會玩自己, anyway俾壓力等全部party都做快D總冇錯
分享 分享 讚好人數:4查看名單

十卜 已腥email 地政 聽日再試打電話 業主們要一齊做野牙????
chow12 發表於 2020-06-01 00:00:30 原文
冇錯最緊要齊心, 幫其他人即係幫自己
分享 分享 讚好人數:2查看名單

其實真係好嬲!!特別今日去睇完,完全好似已經係整好曬,同我兩個月前睇嘅時候差唔多!!除咗外牆啲植物真係高咗好多,我真係睇唔到有啲咩分別!!我唔知係咪因為無得睇入邊,又或者我無地政咁高層次,唔知究竟有咩問題!!

其實我估大家首先最想要有個交代,睇吓究竟係有咩問題,同埋大概幾時真係可以收到樓,有個預算。但其實大家都好心急收樓!!好想有個真正原本屬於我哋嘅家!!

原本遲我哋一個月嘅將軍澳聽日開始收信啦,我哋仲係唔知幾時先有!!
分享 分享 讚好人數:4查看名單

其實真係好嬲!!特別今日去睇完,完全好似已經係整好曬,同我兩個月前睇嘅時候差唔多!!除咗外牆啲植物真...
happysnake6 發表於 2020-06-01 00:03:51 原文
完全明白你感受, 係跟本冇分別, 所以真係要迫佢6月搞掂
分享 分享 讚好人數:0查看名單

其實真係好嬲!!特別今日去睇完,完全好似已經係整好曬,同我兩個月前睇嘅時候差唔多!!除咗外牆啲植物真...
happysnake6 發表於 2020-06-01 00:03:51 原文
翠嶺峰原本起得慢過我地成十層,重要多4層,而家已經收樓啦

翠嶺峰原本起得慢過我地成十層,重要多4層,而家已經收樓啦
chi12345 發表於 2020-06-01 01:05:25 原文
所以點叫我哋唔嬲同服?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...18
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖