香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 駿洋邨 » 其實我唔知大家知唔知,我就見係咁...選B其實有得選地區
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

其實我唔知大家知唔知,我就見係咁...選B其實有得選地區
其實林鄭係度公布用駿洋時,有講會盡力協助受影響既人。所以我在寫B 時有寫困難及希望的地區。
而都派到要求地區。
我都問過房署既人,佢地都話可以要求地區,盡力滿足。不可以要求特定屋村邨樓。

如果現在還有想轉的人,可以留意下。試下無壞。

希望駿洋盡快能派樓。
單選投票 共有 27 人參與投票

您所在的用戶級別沒有投票權限
分享 分享 讚好人數:2查看名單

之前就主任有話過係人手派,所以大機會派原區。
個次有人問主任,佢又突然改口話係電腦派屋。
G1316 擴4
一派 滿東 超高層
二派 長青 高層
三派 駿洋 超高層~
感恩
分享 分享 讚好人數:0查看名單

師兄你派到邊區?仲有攞左屋未?
擴3 G1322

之前就主任有話過係人手派,所以大機會派原區。
個次有人問主任,佢又突然改口話係電腦派屋。
tylnnn1013 發表於 2020-05-14 17:00:38 原文
可能都唔想公開呢個資訊。費事有心人專登去煩。雖然我係派到要求地區。但其實都係派到普普通通。但滿足到我既需求。

可能都唔想公開呢個資訊。費事有心人專登去煩。雖然我係派到要求地區。但其實都係派到普普通通。但滿足到...
Momin123456 發表於 2020-05-14 17:03:59 原文
最緊要自己岩~祝你安居樂業~
G1316 擴4
一派 滿東 超高層
二派 長青 高層
三派 駿洋 超高層~
感恩

師兄你派到邊區?仲有攞左屋未?
happysunboy 發表於 2020-05-14 17:03:19 原文
派到大窩口。舊,但方便我。收左樓。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

最緊要自己岩~祝你安居樂業~
tylnnn1013 發表於 2020-05-14 17:04:53 原文
多謝。希望我呢個貼能幫到仲想轉既人。

其實林鄭係度公布用駿洋時,有講會盡力協助受影響既人。所以我在寫B 時有寫困難及希望的地區。
而都派到要...
Momin123456 發表於 2020-05-14 16:56:07 原文
恭喜。
G1328 擴四
19二月滿東拒絕
19十一月駿洋預派接受
20二月駿洋Bii
20五月派葵盛東

我之後先打電話上去俾主任,

問葵芳有冇機會, 佢話會幫我註明, 但都係話隨機

而家落戶葵盛西, 不是90分, 都有80分
擴2 G1333
2018/10 S1 (收入超額)
2019/08 S1  2019/11/14 S2
2019/11/19 S3 (實際原來係18)
2019/11/26 S4  2019/11/28 收信駿湖 (B i)落戶(葵盛西)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 Momin123456

請問你派到邊區呢?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖