香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 問大眼雞...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

問大眼雞...

1. 大眼雞洗衣機8001000轉分別大唔大呀?

2. 好似全部都係闊23吋半 大家知唔知有冇窄身D?

祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Vick哥, 根據我之前ge資料搜集黎睇,  850轉已經幾OK...如果1000 轉D 3 就當然好乾LA (唔係全乾)...但係同時d 3 都會幾 " 巢" 下 lo....同埋1000 轉貴850轉 1千蚊左右...如果我有講錯請大家再補充la...

再補充...1000轉洗完D 3 要盡快收去晾...唔係乾左就會好巢...

ღ 長崎涼美

原帖由 Vick Yeung 於 2008-10-9 16:59 發表
大眼雞洗衣機800同1000轉分別大唔大呀?

轉數越高, 洗完的衣服水份越少, 越快乾...快爛,.....  最少要有800轉, 最高好似有1200轉。中庸之道較安全實際...

我無記錯轉數越大即係話每分鐘既轉數多d,即係講緊"fing"乾
d衫個時個轉數.  所以我覺得水水講得無錯架.

不過係唔明vickvick點解隔一排就拎一樣電器出黎問既.  諗起就問, 諗起就問.

原帖由 賈定珍 於 2008-10-9 17:20 發表
我無記錯轉數越大即係話每分鐘既轉數多d,即係講緊"fing"乾
d衫個時個轉數.  所以我覺得水水講得無錯架.

不過係唔明vickvick點解隔一排就拎一樣電器出黎問既.  諗起就問, 諗起就問. ...

車 ~ 我中意逐樣逐樣研究清楚先買嘛 諗唔起又點問呢?

原帖由 Vick Yeung 於 2008-10-9 16:59 發表

1. 大眼雞洗衣機800同1000轉分別大唔大呀?

2. 好似全部都係闊23吋半 大家知唔知有冇窄身D?

Vick, 一般日本式 (水桶型)洗衣機 乾衣都係只得800 ~ 900轉,1000轉价錢若相差大,不如考慮頂揭式連60 degree 乾衣功能洗衣機。
                           我地D 廚房洗衣機位較窄,小心留意去水位方向,是否有足夠空間?

原帖由 breadlam 於 2008-10-9 17:35 發表
Vick, 一般日本式 (水桶型)洗衣機 乾衣都係只得800 ~ 900轉,1000轉价錢若相差大,不如考慮直立式連60 degree 乾衣功能洗衣機。
                           我地D 廚房洗衣機位較窄,小心留意去水位方向,是否有足夠空間? ...

無得變啦 一定要用大眼雞 ~

大眼雞緊係問我啦850轉係用黎洗小子過頭-洗到佢變忠, 1000轉咁勁係用黎捉鬼...一定要用黑店D機

原帖由 aaling168hk 於 2008-10-9 19:18 發表
大眼雞緊係問我啦850轉係用黎洗小子過頭-洗到佢變忠, 1000轉咁勁係用黎捉鬼...一定要用黑店D機

回覆 1# 的帖子
緊係1000 轉好的

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖