香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興屋苑情況越趨穩定
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

彩興屋苑情況越趨穩定
事實上証明一點,沒有業主立案法團,屋苑內的問題依然會有改善。當然,如果有些人,想以屋苑名義大展拳腳,當屋苑是一間公司咁舞,他當然不會心足。
掛著自己屋苑自己管的名義,沒個樣整個樣,正宗的攬炒!
管理公司也漸漸上軌道,
而我現在,著實看不到,有什麼需要找群不認識的人出來當法團組織。另外陳述一下,
網上資訊
趙雜仁先生:「月初,上左區議會旁聽會議,會後,有就小巴線安排向兩位區議員親身查詢。兩位區議員表示,現已進入與小巴公司洽談的階段,會與運輸署了解進度。
至於的士站,依個幾月開始都偶然見到有的士會等客,但黎緊有機會整過路處時拆左個的士站,如果大家認為依家拆左欄過馬路已經好方便,唔想冇左個的士站,就請向兩位區議員直接反映。:)」

其實這樣的會議路人甲先生去參與本人真的不反對,但希望不會有個唔知乜水代表彩興胡亂作什麼主意及決定,這位趙雜仁先生不應為彩興作決定。  
對上一次,我所見最跨張的是,射向某人所住的B座的發射塔整支轉向射了向A座,結果比人媽叉到咩咁(雖然最終拆除了),但這樣的悲劇,我希望不會再重演。回頭是岸啊。本留言最後由 JennyYung1 於 2020-02-24 09:37:28 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

使咁多錢寄通函
收到喇打手們
分享 分享 讚好人數:0查看名單

事實上証明一點,沒有業主立案法團,屋苑內的問題依然會有改善。當然,如果有些人,想以屋苑名義大展拳腳,...
JennyYung1 發表於 2020-02-24 09:27:55 原文
上次咪已經講左你個豬隊友馬交仔James自己同意肥仔議員「原則上同意B塔射去A座」囉,揚左喇,對家出埋Cap圖……
就係因為依單野,佢屈落個垃圾趙閘仁度,仲叫我哋兄弟盲撐佢,攪攪吓咪變左兩條友私怨囉!

講起無明火起,叫佢黎做野,最後變左攪私怨!
攪到我要親自落場!!
反骨派 vs 反對派 一定要分清,咪中班奸人既反間計!!!

使咁多錢寄通函
收到喇打手們
eatogether 發表於 2020-02-24 17:50:22 原文
知驚未?
講左文有文鬥,武有武鬥!
錢,阿叔我大把!

唔理你二位點玩
成立法團問題都係吾會消失

事實上証明一點,沒有業主立案法團,屋苑內的問題依然會有改善。當然,如果有些人,想以屋苑名義大展拳腳,...
JennyYung1 發表於 2020-02-24 09:27:55 原文
你唔好做豬隊友好麻?!
個屋苑一直都好好!! 根本就係個垃圾趙雜仁講到好差,再好似好勤力咁整返好個屋苑!

佢哋班垃圾一直宣傳「一步一足印」喺背後做左D乜野,你就幫佢哋宣傳屋苑「越趨穩定」!你仲唔認你係無間道?!

大哥,唔出聲當幫幫丫!!!

總之,依家係唔使任何業主攪彩興村,條村一直都好好!
我哋好幸福!!唔使D祈福黨攪三攪四!!!

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核

使咁多錢寄通函
收到喇打手們
eatogether 發表於 2020-02-24 17:50:22 原文
第一唔係我寄的,但大家業主打咩手丫,最緊要係,大家搞清楚件事。
無謂比趙雜仁的團隊一路係屋苑入面搞三搞四,又說招標,又說夾錢工程執漏,又快件箱又閘機又汽水機啦。
大家業主既血汗錢黎架嘛,唔可以當公司咁樣玩的喔!
咁樣很危險呢。
再加上,都未選到,趙雜仁團隊就這麼多手腳,代表彩興去開這會,去開那會。
當中私下替彩興業主們作了什麼決定,誰知道?
叫我們多監察,怎監察?24小時跟著你?  
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖