香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 保衛彩興, 站出來, 投反對票!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

保衛彩興, 站出來, 投反對票!
執筆之時,千思萬緒,不知從何說起。
愛護彩與,衷心希望每一位彩與既老友記/彩興人能夠安居樂業,辛辛苦苦既血汗錢能用得其所,不被舞弊私吞。

近黎所見,一班[有心人]企圖強推成立業主立案法團,司馬昭之心路人皆知。諷刺既係佢地只懂得指出問題,並無實質為彩興貢獻。(除左令到好多真正愛彩興既人憂心及心累!)

愛護彩興,你我有責, 如果你唔希望:

1. 辛苦血汗錢被無故消失
2. 彩興從此陷入圍標既深淵

請你一定要企出黎,用反對既一票去話比果班有人心知 - 彩興需要既係真正為彩興謀事既人。

太多業主立案法團舞弊及參與圍標既事件,不能盡錄!

i. 翠湖花園圍標案 工程面積疑誇大九成 業主向廉署舉報
ii. 【康麗園圍標・一】維修費貴市價四成 前主席簽約即辭職
iii. 長安後浪反圍標後功成未身退 揭發管理公司一個工程拆223張單
iv.【反圍標勝利】麗城花園業主自行監督大維修 工程1.4億變7000萬
v. 【種票舉報】天盛苑撤換法團大會 居民揭八成反對票為授權票

彩興人上.
分享 分享 讚好人數:9查看名單

彩興人加油!
分享 分享 讚好人數:3查看名單

明天一齊企出來投反對票?本留言最後由 HappyJessie 於 2020-01-11 00:36:02 編輯
分享 分享 讚好人數:4查看名單

保衛彩興保護荷包,彩興人企出來投反對票????本留言最後由 窮鬼 於 2020-01-11 00:39:13 編輯
分享 分享 讚好人數:5查看名單

彩興人加油!
緣動力玩完!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

首先唔好俾佢成立法豚,繼而追究刑事責任。
作為熱心嘅市民,我哋有義務向執法機構舉報,令犯罪嘅人得以繩之於法,留有案底,令人生更加精彩~
未必一定要關今次呢件事,例如暪税,虛報資產啊,向政府作出虛假聲明啊,全部都坐得監留案底~
咁鍾意叫人報警,咁咪大家如佢所願囉,有合理懷疑,咪走去報囉,一個人執法機構未必理你,但係如果你眾志成城, 100幾十人寫信入去,差人唔理, ICAC或者其他機構嘅焗住理⋯
大家一定要迎頭痛擊,唔好等啲人以為搞我哋,冇代價,做乜嘢都會有代價~本留言最後由 lovewillicheng 於 2020-01-11 01:32:34 編輯

首先唔好俾佢成立法豚,繼而追究刑事責任。
作為熱心嘅市民,我哋有義務向執法機構舉報,令犯罪嘅人得以繩...
lovewillicheng 發表於 2020-01-11 01:30:30 原文
講咁多做乜丫,搵人去舉報,拉人封艇啦!!!之前已經講過,Upload證據去外國網,俾我哋下載去報呀!!
要LR處長聯絡方法(話收左13萬黑錢個部門)……
要收買民政處、房委會、ICAC、嗰兩個警察串謀既內幕!!!

已經講完又講,要做趙閘仁唔可以一步一步黎,要主力做佢洗黑錢,因為罪名最重,坐監最長!道閘唔係因為佢,我哋街坊洗L依家CC縮縮咁用!
反骨派 vs 反對派 一定要分清,咪中班奸人既反間計!!!

執筆之時,千思萬緒,不知從何說起。
愛護彩與,衷心希望每一位彩與既老友記/彩興人能夠安居樂業,辛辛苦苦...
myh1072 發表於 2020-01-10 23:13:59 原文
我一定到
分享 分享 讚好人數:1查看名單

明天最好記者在場
分享 分享 讚好人數:3查看名單

明天最好記者在場
俾你撈 發表於 2020-01-11 04:16:47 原文
no problem ga la  
分享 分享 讚好人數:0查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖