香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 擠迫戶表格要填新租金資料?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

擠迫戶表格要填新租金資料?
屋邨辦事處打來話我擠迫戶表格上填漏了新租金資料? 又要上門家訪後先會交表上房署. 有人有相同情況嗎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 szesx3

我都有 主任仲要我寫指定選邊區 我寫擴展市區都唔得 只可以寫擴市裡面其中一區本留言最後由 kennychow0508 於 2019-10-04 13:11:49 編輯

家訪有,但要填新租金架咩?印象中表格好似冇呢欄。仲有就係,點解咁遲都未交上總部既?有點奇怪!

我上年填表都要填新租金

有冇師兄知道 主任要我只能選一區 因為本身住東涌 所以沒考慮之下寫了東涌 月租不超過4千蚊 想問下到揀樓時我可以選擇擴市內任何一區嗎 求解答 謝謝

回應  szesx3

家訪有,但要填新租金架咩?印象中表格好似冇呢欄。仲有就係,點解咁遲都未交上總部既?有...
lpc 發表於 2019-10-04 13:58:15 原文
請問家訪是需要見齊家庭成員嗎?
如小朋友上學,家人要返工,怎算?

是否見到家人所睡既地方就ok?

屋邨辦事處打來話我擠迫戶表格上填漏了新租金資料? 又要上門家訪後先會交表上房署. 有人有相同情況嗎?
szesx3 發表於 2019-10-04 09:02:25 原文
我直頭冇填過擠迫戶表格,只係比晒全家入息資料,
比主任睇,之後全家落去簽資產收入証明文件,
點解咁奇怪
之主任話,我大概1月就會收到號碼信。本留言最後由 sandy711 於 2019-10-05 20:48:14 編輯

回應 #6 sandy711

1.除非你有特別理由,唔係既話都要齊曬。2.問下主任可唔可以話你知家訪時間。
3.我唔知主任既合格準備係咩,因為係佢自已入屋睇,所以答你唔到。本留言最後由 lpc 於 2019-10-06 00:15:46 編輯

我直頭冇填過擠迫戶表格,只係比晒全家入息資料,
比主任睇,之後全家落去簽資產收入証明文件,
點解咁奇怪...
sandy711 發表於 2019-10-05 20:43:05 原文
你自己簽左唔記得

回應  sandy711
1.除非你有特別理由,唔係既話都要齊曬。2.問下主任可唔可以話你知家訪時間。
3.我唔知主...
lpc 發表於 2019-10-06 00:07:54 原文
因為屋企人唔係要返工,返學,每星期3次去覆診,好小齊人,除左10pm後,要齊晒,真係要約時間本留言最後由 sandy711 於 2019-10-06 12:10:24 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖